У Франківську недобудову перинатального центру перетворять у житло для бійців АТО

Управління капітального будівництва Івано-Франківського міськвиконкому затвердило новий проект землеустрою та отримало містобудівні умови та обмеження на реконструкцію недобудови по вул.Софіївка, 39

У березні 2016 року у мерії заговорили про те, щоб колишнє незавершене будівництво перинатального центру по вулиці Софіївка, 39, нарешті довести до ладу і перетворити його на багатоквартирний житловий будинок для бійців АТО.

З історії будівлі відомо, що спочатку її зводили як корпус психоневрологічного диспансеру.

У 2006 році міська рада безоплатно передала довгобуд у власність територіальних громад Івано-Франківської області, з метою перетворити його в обласний перинатальний центр.

Однак, потім вирішили зводити новий перинатальний центр у Пасічній, а незавершене будівництво на Софіївці передати назад місту під соціальне житло. У 2015 році об’єкт незавершеного будівництва був переданий на баланс управління капітального будівництва виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради.

У січні 2016 року міська рада дала дозвіл управлінню капітального будівництва на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вулиці Софіївка, 39.

Вже у квітні депутати затвердили проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки управлінню капітального будівництва площею 0,8600 га, по вулиці Софіївка, 39, для реконструкції об’єкту незавершеного будівництва (перинатального центру) під будівництво багатоквартирного житлового будинку, з передачею її в постійне користування.

Згідно даних кадастрової карти ця територія призначена для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку. Однак, є певні обмеження у використанні земельної ділянки.   Види обмежень – «охоронна зона навколо інженерних комунікацій», та «охоронна зона навколо (вздовж) об’єкта транспорту».

У вересні цього року Департамент архітектури і містобудування видав управлінню капітального будівництва містобудівні умови та обмеження на реконструкцію незавершеного будівництва під житловий будинок по вулиці Софіївка, 39.