Франківська влада обіцяє соціальне житло замість перинатального центру

У Івано-Франківську на вулиці Софіївська замість недобудованого перинатального центру збудують багатоквартирний житловий будинок.

Як зясувала команда «Побудовано в Івано-Франківську», депутати внесли зміни до попереднього свого рішення. Відтак, незавершене будівництво перинатального центру віддали під будівництво багатоквартирного житлового будинку з передачею земельної ділянки в постійне користування.

Раніше цей довгобуд належав обласній владі. Поряд знаходиться станція екстреної медичної допомоги. На реконструкцію приміщень якої цьогоріч виділи 4,7 мільйони гривень.

Зводили будову як корпус психоневрологічного диспансеру. У 2006 році на звернення облради міська передала довгобуд у власність територіальних громад області з дуже конкретною метою – під обласний перинатальний центр. Безоплатно і з умовою що до 2009 року область звільнить приміщення пологового будинку. Потім вирішили, що новий обласний перинатальний будуть зводити у Пасічній, а будинок на Софіївці передадуть місту під соціальне житло. У результаті є дві недобудови – і на Софіївці, і в Пасічній.

Територія у листопаді 2015 року разом із обєктом була повернута на баланс  управління капітального будівництва міста.

За словами, начальника УКБ МВК Володимира Ковальчука зараз робить один із перших кроків – вирішує земельне питання. За законом, ця процедура є обов’язковою при переплануванні будь-якого об’єкта. Далі ще треба перепланувати довгобуд під житло. Плюс, планується збільшити поверховість будинку, адже потреба у квартирах велика, а там лише п’ять поверхів.

Обіцяють, що якщо будуть кошти, то вже наступного року туди зможуть заселитися сімї.

У земельному кадастрі зазначено, що тут можна будувати житло, але є ряд обмежень. Детальніша інформація про них та форму власності відсутня.

Згідно чинного генплану Івано-Франківська територія належить до територій садибної житлової забудови.