Розтермінування чи вся сума одразу: що обирають найчастіше покупці новобудов в Івано-Франківську


В Івано-Франківську ринок нерухомості є досить динамічним, активно розвивається та відкриває безліч пропозицій для різних категорій покупців.

 

Наше місто приваблює як тих, хто шукає затишне житло в історичному центрі зі збереженою атмосферою минулих епох, так і тих, хто бажає вкластися в сучасні елітні комплекси з розкішними пентхаусами чи мріє про затишну квартиру в ЖК комфорт класу з розвиненою інфраструктурою. 

 

Варіантів для купівлі житла безліч, особливо на первинному ринку, де прогресивно з'являються нові будівництва. Компанія blago впевнено стала частиною цього процесу та одночасно будує 11 об'єктів у різних частинах міста.

 

У цей час розвиваються й способи оплати обраної нерухомості: від повної суми одразу, що гарантує вигідне вкладення коштів, до розтермінування платежів, що дозволяє розподілити витрати на певний період, зменшуючи фінансове навантаження на покупця.

 

Особливу увагу варто приділити державній програмі кредитування «єОселя», Молодіжному кредиту та житловому сертифікату «єВідновлення». Адже ці можливості оплати сприяють підвищенню доступності житла для певного кола населення: молодих сімей, фахівців у різних галузях, військовослужбовців та громадян, які втратили своє житло внаслідок повномасштабного вторгнення.

 

Такі державні програми дозволяють отримати підтримку та фінансові можливості для придбання власного житла. А також підсилюють розвиток ринку нерухомості нашої країни та покращують житлові умови українців.

 

Кожен в Івано-Франківську має можливість обрати оптимальний для себе варіант оплати, враховуючи власні фінансові можливості та індивідуальні потреби.

 

Тож який спосіб розрахунку найчастіше обирали покупці, купуючи нерухомість в нашому місті?

 

Аналітичний центр компанії blago, опираючись на власну статистику за останні три місяці (грудень 2023 - лютий 2024) та опитування менеджерів з продажу, а також зважаючи на дані з сайтів DIM.RIA та ЛУН , вивели таку статистику:

 

- 69% здійснюють повну оплату;

- 24% покупців купує квартири під розтермінування;

- 7% користується державними програмами та іпотекою «єОселя».

 

Тож, якщо ви на порозі купівлі житла або маєте такі плани на майбутнє, проте не досить компетентні у способах оплати, ми розкажемо вам про особливості та переваги кожного з них.

 

1 .Повна оплата — це спосіб, який дозволяє вам одразу сплатити всю суму за обране житло та одержати право власності без будь-яких затримок.

 

Які переваги повної оплати за квартиру? 

 

Основною перевагою цього методу є швидке оформлення та можливість переїзду чи використання нерухомості одразу, оскільки немає потреби чекати на затвердження кредиту або вирішення інших фінансових формальностей. Покупець може негайно скористатися придбаною нерухомістю у випадку її готовності.

 

Відсутність додаткових фінансових витрат на відсотки за кредит або інші комісії. Оскільки оплата відбувається без залучення кредитних коштів, покупець уникає витрат на відсотки за кредит та інші додаткові комісії.

 

У випадку повної оплати є можливість отримати знижку або бонуси, що дозволяє зекономити кошти та приберегти їх, до прикладу, для ремонту.

 

Повна оплата звільняє від зобов'язань перед банком чи іншим кредитором, що може бути важливим фактором при плануванні особистих фінансів.

 

Загалом, такий вид оплати найбільш вигідний для тих, у кого є достатні фінансові ресурси, щоб одразу сплатити всю суму. А також ідеальний варіант для тих, хто шукає вигідний спосіб інвестування відкладених коштів. Адже при купівлі квартири у будь-якому ЖК від blago на стадії будівництва, після його завершення вартість квадратного метра зростає на 30% і більше.

 

2. Розтермінування платежів — це метод оплати нерухомості, при якому покупець сплачує за житло частинами протягом певного періоду часу, зазвичай за допомогою розтермінування від забудовника.

 

Які особливості цього способу оформлення нерухомості?

 

Купівля бажаного житла навіть у випадку нестачі коштів. При розтермінуванні не потрібно сплачувати всю суму одразу, а лише певний внесок, що робить купівлю доступнішою для тих людей, яким не вистачає коштів на омріяне житло.Розтермінування дозволяє покупцю розподілити витрати протягом тривалого періоду часу, що зменшує фінансове навантаження на нього.

 

Ідеальна альтернатива кредиту від банку, а також нема потреби надавати свою кредитну історію. Розтермінування можуть пропонувати без перевірки кредитної історії покупця. Це робить даний метод доступним для тих, хто не має стійкого фінансового стану або кредитної історії.

 

Розтермінування на певні квартири можуть мати спеціальні умови, знижки або можливість безвідсоткового розтермінування на конкретний період. Така функція, до прикладу, доступна в ЖК Comfort Park, де на великі площі ми пропонуємо безвідсоткове розтермінування на рік.  

 

Отже, цей спосіб оплати є привабливим варіантом для тих, хто шукає гнучкість у фінансах та не може сплатити всю суму одразу й водночас не хоче оформлювати кредит у банку. 3. Державна програма «єОселя», сертифікат «єВідновлення» та Молодіжний кредит на житло.

 

Розглянемо особливості купівлі квартири за допомогою різних державних програм.

 

«єОселя»це програма доступного кредитування житла від держави, яка спрямована на підтримку окремих категорій громадян в покупці житла.

 

Вона надає можливість отримати пільгову ставку 3% і 7% на весь термін кредиту для певних категорій українців з максимальним терміном кредиту — 20 років та мінімальним першим внеском — 20%.

 

Тобто учасники програми можуть отримати кредити на житло за зниженими відсотками від банків партнерів, що дозволяє значно зекономити на витратах на проценти за кредитом.

 

Програма «єОселя» може мати окремі умови для різних категорій населення, що робить її більш адаптивною та спрямованою на потреби конкретних груп.

 

На початку купівля житла таким способом була доступна лише для вторинного житла, зараз в учасників програми є можливість обрати квартиру в акредитованій новобудові. Наша компанія має вже декілька таких ЖК: “Comfort Park”, “Family Plaza”, Паркова Алея”. Скоро до цього переліку буде доданий наймасштабніший новий житловий район міста – “Manhattan UP”. За час дії програми у нас, в blago, понад десять покупців оформили квартиру завдяки такому способу оплати.

 

Сертифікат «єВідновлення» — це компенсація від держави, яка надається за нерухомість, що повністю або частково зруйнована в наслідок повномасштабного вторгнення. Це стосується квартир, приватних будинків, а також об'єктів незавершеного будівництва.

 

Право на отримання компенсації мають українці, які володіють нерухомістю, особи, що інвестували у будівництво, а також члени житлово-будівельних кооперативів, які придбали квартиру, але ще не отримали право власності на неї. Компенсацію також отримають спадкоємці згаданих осіб.

 

Цей сертифікат дає змогу родинам, які втратили своє житло, придбати нове — у неокупованих містах нашої країни. Так, нещодавно ми оформили квартиру для родини з Ірпеня. Вони обрали затишний комплекс поруч з річкою — ЖК Comfort Park. Це було перше оформлення нерухомості в Івано-Франківську за допомогою сертифікату «єВідновлення».

 

Молодіжний кредит на житло — це програма фінансової підтримки, яка надається молодим людям для придбання власного житла.

 

Основні переваги та умови передбачають: знижені відсоткові ставки для позичальників до 35 років, що дозволяє значно заощадити витрати на проценти за кредитом.

 

Програма молодіжного кредитування має гнучкі умови щодо строку погашення та розміру щомісячного платежу, що робить її більш доступною для молоді. Більше про цю програму з конкретними підрахунками читайте у нашій статті.

 

Тож молодіжний кредит на житло може бути корисним інструментом для молодих людей, які мріють про власне житло, але не мають змоги оплатити всю суму одразу чи взяти розтермінування від забудовника. Ця програма надає можливість забезпечити комфортне майбутнє для молодого покоління українців.

 

Такі способи оплати надають різні можливості для купівлі нерухомості та мають свої особливості й ряд переваг. Тепер, ознайомившись з ними, та проаналізувавши свої можливості, ви можете обрати найкращий варіант саме для вас.

 

Для детальної консультації та підбору квартири телефонуйте у відділ продажу blago: +38 (067) 761-30-56.