Скільки грошей має «Укрфінжитло» на видачу кредитів «єОселя» у 2024 році


Українська фінансова житлова компанія («Укрфінжитло») володіє ресурсом на видачу до 10 000 пільгових кредитів у 2023 році та 12 000 — у 2024-му.

 

Про це повідомив керівник департаменту альтернативних продуктів і партнерських відносин Андрій Тарасенко.

 

«Але, щоб люди доходили до етапу угод, важливо мати вибір житла, тому ми закликаємо забудовників активніше приходити в програму. В нас є попит і реальні клієнти, у вас — квартири, які можна вигідно продати навіть в умовах війни», — наголосив він під час щорічної зустрічі девелоперів RED Connection by ЛУН.

 

Тарасенко зазначив, що після запуску масової іпотеки «єОселя» під 7% кількість заявників значно зросла.

 

Середньомісячна кількість заявок була близько 6000, у вересні, після старту «єОселі» під 7%, кількість заявок перевищила 16 000.

 

Наразі банки-партнери програми акредитували лише 11 девелоперів у шести регіонах. Експерт закликав девелоперів активніше долучатися до програми та продавати свої квартири, адаптуючись під умови «єОселі».

 

«Якщо говорити про банки-партнери, які залучають девелоперів, то серед лідерів — банк „Глобус“, Sky Bank і „Ощад“, який запустив спрощену процедуру акредитації. Ми сподіваємося в найближчий місяць від „Ощаду“ отримати кілька десятків акредитованих об'єктів», — повідомив Тарасенко.

 

Він додав, що Укргазбанк також оновив положення про акредитацію і готовий розглядати заявки девелоперів.