Містобудівна рада погодила реконструкцію солодового цеху пивзаводу в Івано-Франківську

Архітектурно-містобудівна рада при Департаменті містобудування, архітектури та культурної спадщини виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради розглянула питання реставрації та пристосування солодового цеху пивзаводу на вул. Новгородській, 28.

Згідно проекту, в будівлі солодового цеху пивзаводу буде розміщено заклад виготовлення та споживання пива. Після довгих дискусій та обговорень питань, на кшталт "які матеріали використовуватимуть при шпаклюванні стін?", більшість містобудівної ради проголосувала "за" проект реконструкції. 

 

Будівельна компанія «Галицька» відповідно до умов охоронного договору повинна провести протиаварійні та ремонтно-реставраційні роботи солодового цеху франківського пивзаводу – пам’ятки культури національного значення – до IV кварталу 2017 року.

 

Раніше представник БК «Галицька» заявив, що фірма уже більше 2-х років проходить шлях погодження проектної документації і виникає затримка, яка лише провокує руйнування пам’ятки культури національного значення – солодового цеху франківської пивоварні.

 

В листопаді 2016 року Державна служба з питань національної культурної спадщини України дала «добро» на розробку науково-проектної документації для реконструкції солодового цеху пивоварного заводу на вулиці Новгородській, 28 в Івано-Франківську.
 

Сама будівля за адресою вул. Новгородська, 28, в Івано-Франківську є об’єктом культурної спадщини національного значення, який належить на праві приватної власності ТОВ « Будівельна компанія «Галицька».

 

Нещодавно Міністерство культури підписало охоронний договір на цей обєкт та погодило реставраційне завданняЗазначене реставраційне завдання та проектна документація виготовлена Державним підприємством «Український регіональний спеціалізований науково-реставраційний інститут «Укрзахідпроектреставрація».

 

Читайте також: