Квартири вторинного ринку дорожчають швидше, ніж новобудови


Де вигідніше придбати квартиру – на вторинному ринку чи в новобудові? Питання, що майже завжди постає перед тим, хто планує купляти нове житло.

 

Як свідчить статистика, квартири на вторинному ринку сьогодні дорожчають швидше, ніж оселі в новобудовах. Так, від початку 2021 року ціни на нерухомість вторинного ринку зросли майже на 12,5% в той час, як квартири у новобудовах подорожчали лише на 5 – 6%.

 

Багато покупців прагнуть придбати житло в жилому стані, до якого можна в’їхати вже зараз, не чекаючи закінчення ремонту. Купівля таких квартир з огляду на їх зазвичай менші площі подекуди обходиться дешевше.

 

Та чи дійсно купівля квартири на вторинному ринку є вигіднішою, ніж придбання житла в новобудові? Відповідне питання вивчали фахівці аналітичного центру blago developer.

 

Перш за все, спробуймо відповісти на питання: що таке квартира на вторинному ринку? Більшість таких осель – це квартири у п’ятиповерхових (рідше – дев’ятиповерхових) будинках. Часто такі будівлі налічують до 50 років в експлуатації.

 

Відтак, навіть якщо вам довелося знайти квартиру з більш-менш пристойним ремонтом, рано чи пізно вам доведеться його переробляти. З часом ви виявите, що наявний ремонт не відповідає тим чи іншим вашим смакам. А також вже в короткому проміжку часу почнуть «вилазити» ті чи інші вади, зумовлені старістю конструкції та зношеністю будинку. Можливо, доведеться міняти систему водопостачання та каналізації, подумати про нове опалення, змінювати електропроводку. В більшості випадків такі квартири потребують утеплення, заміни вікон і дверей. Зрештою, і планування їх не завжди відповідає смакам більшості сучасних людей та вимогам часу.

 

Більшість тих будинків зводилися як тимчасове житло, з метою забезпечити квадратними метрами якомога більше людей. Додайте до цього нижчі соціальні стандарти тогочасного суспільства, а ще – в рази меншу густину автотранспорту в ті часи. Купуючи квартиру на вторинному ринку, будьте готові отримати двір без обладнаних місць для відпочинку та прогулянок, сучасних ігрових та спортивних майданчиків, місць для паркування, розвиненої розважальної та торгівельної інфраструктури, спеціально пристосованих комерційних приміщень тощо.

 

Зовсім інша філософія закладена при будівництві сучасних новобудов.

 

Сьогоднішні забудовники значну увагу приділяють функціональному плануванню квартир з урахуванням потреб в освітленні, чистому повітрі, енергозбереженні, шумоізоляції, можливості для дистанційної роботи та навчання. Особливою популярністю користуються варіанти квартир з відкритими балконами та терасами, великими панорамними вікнами та міцними сучасними дверима. Всі ці моменти надають квартирам в новобудовах значно більше переваг порівняно з оселями вторинного ринку. Зауважимо, компанія blago developer в питанні плануванні пішла ще далі, пропонуючи своїм клієнтам оселі з вільним плануванням. Такі квартири, в які закладено філософію гармонії і комфорту сім’ї, можна придбати сьогодні, зокрема, в житловому комплексі Family Plazа.

 

Купуючи квартиру в новобудові, ви отримуєте сучасні ліфти та красиві холи, сучасні спортивні, ігрові майданчики, місця відпочинку та паркінги у дворах, торгівельні заклади та заклади громадського харчування у зоні пішої доступності – за принципом Live. Work. Play.

 

Як бачимо, купівля квартири у новобудові має значно більше переваг, ніж придбання помешкання на вторинному ринку. В будь-якому випадку остаточний вибір – за покупцем.

 

Купити нову сучасну квартиру у щойно збудованій багатоповерхівці, компанія blago developer пропонує в різних частинах Івано-Франківська. У житлових комплексах: Comfort Park, Шоколад, Family Plaza, Паркова Алея, Авторський, Main House, районі Manhattan, Містечку Соборне, елітних комплексах Parus чи Royal Hall. Крім того, компанія пропонує сучасні комфортабельні котеджі у містечку Franko River Club.