Івано-Франківська єпархія УПЦ МП відсудила у міста приміщення на вул. Чорновола

Вищий господарський суд України задовольнив касаційну скаргу Івано-Франківської єпархії УПЦ щодо приміщення на вулиці Чорновола.

Вищий господарський суд України скасував постанову Львівського апеляційного господарського суду від 02.11.2016 року, залишивши в силі рішення Господарського суду Івано-Франківської області від 02.08.16 року у справі 909/932/15, яким було відмовлено в позові виконкому Івано-Франківської міської ради про розірвання договору оренди  приміщення храму по вул. Чорновола, 6  з Івано-Франківською єпархією УПЦ.

 

Нагадаємо, 20 грудня 2006 року виконком міської ради передав в оренду єпархії два нежитлових приміщення загальною площею 300 кв м для використання під молитовний будинок та канцелярію єпархіального управління.

 

Йдеться про будівлі на вул. Чорновола, №6 та №6Б, в яких раніше був дитсадок.

 

За договором, дія оренди мала б припинитися, коли єпархія побудує поруч нову церкву. Адресою храму мала б бути вул.Чорновола,6 Б. Проте будівництво досі не розпочали.

 

Натомість, Івано-Франківськ в цей час ще й надав єпархії УПЦ МП окрему ділянку для будівництва церкви по вул. Довженка, 2. Але і після спорудження церкви православні приміщення дитячого садка не звільнили.

 

Усі ці 10 років за оренду земельної ділянки та приміщення колишнього садка єпархія УПЦ МП платить до міського бюджету 583 гривні в рік.