У Франківську розбирають приміщення колишньої УПЦ московського патріархату. ФОТО


В Івано-Франківську розбирають скандальні приміщення на Чорновола, звідки виселили представників Православної церкви Московського патріархату.

 

10 лютого на позачерговій сесії міської ради депутати проголосуали за демонтаж цих будівель, що розташвані на вул. Чорновола, 6, 6А, 6Б та 6В, пише Побудовано.

 

А вже за кілька днів розпочалися роботи.

 

За словами міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа, тут будуватимуть дитячий садок методом "народної будови". Він буде розрахований на 5 груп.

 

 

ДОВІДКА: дані приміщення колись належали відділу освіти Івано-Франківського міськвиконкому. У двох одноповерхових будівлях загальною площею 300 кв. м. розміщувався дитячий садок на 3 вікові групи (садок відвідували близько 100 дітей). Заклад розміщувався у пристосованих приміщеннях, а в цей період уже здавались в експлуатацію дошкільні заклади, збудовані за типовими проектами. Тому у 1986 році заклад закрили, а дітей перевели в інші новозбудовані дошкільні заклади з метою будівництва закладу за типовим проектом на даній території.

 

Тривалий час приміщення колишнього дитячого садка пустувало і не використовувалось. Будівництво не було розпочато внаслідок назрілих економічних проблем.

 

У 2006 році виконком міської ради передав в оренду (строкове користування) єпархії УПЦ МП два нежитлових приміщення загальною площею 300 кв. м для використання під молитовний будинок та канцелярію єпархіального управління (до завершення будівництва храму на вулиці Довженка, 2). Церкву на вулиці Довженка, 2 завершили будувати у 2009 році, однак так звана УПЦ МП так і не звільнила приміщення. Після цього між містом та Івано-Франківською єпархією УПЦ МП розпочалась судова тяганина.

 

Верховний Суд поставив крапку у багаторічній судовій тяганині: підтримав позовні вимоги Івано-Франківського міськвиконкому та зобов’язав Івано-Франківську єпархію УПЦ МП звільнити приміщення на вулиці Чорновола, 6 та передати його у постійне користування департаменту освіти і науки міської ради.

 

Однак, громада УПЦ МП не виконувала рішення суду та відмовлялася звільнити приміщення. 7 лютого судові виконавці таки звільнили дані приміщення.