Івано-Франківськ увійшов в червону зону: що відбувається з новобудовами у період карантину та на що очікувати охочим інвестувати в нерухомість


З 30 жовтня Івано-Франківськ внесено в червону зону, а це означає введення певних обмежень. Як впливає теперішній локдаун на будівельну сферу та що відбувається з попитом на нові квартири, спробуємо розібратися у статті.

 

Тенденції первинки та оцінка експертів

 

Фахівці спостерігають за об’ємами продажів і вже з вересня помітили тенденцію збільшення запитів стосовно нового житла. Динаміка продовжує зберігатися і з введенням червоної зони. Охочі придбати нове житло, можуть робити це безперешкодно, адже забудовники продовжуватимуть будувати у звичному режимі. Світ адаптувався до карантинних обмежень та навчився працювати в умовах локдауну. Єдине, чого варто боятися, - цінових змін.

 

Що стосується вартості первинного житла, від вересня вона залишається незмінною. А у деяких забудовників навіть дещо зросла. Тому не варто очікувати подешевшання квартир у новобудовах. В окремих випадках забудовники можуть пропонувати знижки та вигідніші умови покупки.

 

Вагомим стимулятором розвитку ринку житла буде іпотека. За даними Національного банку України (https://bank.gov.ua/), за перших сім місяців цього року було видано 5 626 іпотечних кредитів на загальну суму 4,4 млрд грн, що втричі більше у порівнянні з минулим роком. Міністерство фінансів України повідомило про запланований випуск Кабміном Облігацій внутрішньої державної позики на суму 20 млрд грн (https://mof.gov.ua/).

 

Попри локдаун забудовники продовжують будувати та реалізовувати заплановані проєкти. Провідні компанії здають об’єкти вчасно і, не зважаючи на карантин, дотримуються обіцяних термінів. До того ж це вже не перший карантин, тому будівельна сфера вже має свого роду «імунітет» до будь-яких обмежень.

 

Хто планує покупку нового житла, експерти радять її не відкладати. Аналітики будівельної компанії прогнозують поступове подорожчання нових квартир усіх класів. За їхніми словами, зараз є багато передумов для цього. Головне – обирати надійного перевірного забудовника, одним з яких є blago developer.

 

У разі виникнення будь-яких питань доцільно консультуватися зі спеціалістами. Фахівці blago developer допоможуть обрати відповідне планування та найкращий спосіб оплати. Ознайомитися з проєктами та дізнатися акційні пропозиції можна на сайті забудовника: https://blagodeveloper.com/ або за телефоном: +38(097)0714-000.