Франківські депутати вирішили поборотися за борги та землю локомотиворемонтного заводу

Сьогодні, 9 червня, міський голова Руслан Марцінків скликав позачергову сесію міськради. На порядок денний виносилось лиш одне питання: Про придбання пакету акцій ПрАТ «Івано-Франківський локомотиворемонтний завод.

Обговорення тривало не довго і зрештою 24 депутати таки проголосували «За». Так що Івано-Франківськ офіційно побореться на аукціоні за майно одного із найстаріших підприємств міста.

 

Згодом на своїй сторінці у мережі Фейсбук мер зазначив, що головна мета такого рішення не просто зберегти завод, а «створити інвестиційну зону в центрі міста». Мовляв підприємство є вельми стратегічним та ще й володіє вільними землями.

 

«Місто вступає у боротьбу за одне з найдавніших підприємств міста. Ми готові взяти участь в аукціоні, аби викупити ПАТ «Івано-Франківський локомотиворемонтний завод». Це підприємство зі 150-річною історією є стратегічним не тільки для міста, але й країни. Тому невипадково його включили в програму приватизації урядом. А це прямо суперечить програмі захисту українців, які не можуть ще одне важливе підприємство віддати на поталу олігархам.

Завод прибутковий, на ньому працює 350 людей із середньою заробітною платнею 5,400 грн.

Наша мета не просто зберегти підприємство, але створити інвестиційну зону в центрі міста, якої зараз немає. Завод володіє вільними землями, які стали б інвестиційним простором для нових компаній та робочих місць.

Боротьба за це підприємство має давню історію. Ми неодноразово адресували запити до Верховної Ради, бо розуміли, що цікавість до підприємства приведе до звичного фіналу: його куплять за заниженою ціною та поріжуть на металобрухт. Ми хочемо боротись за «Локомотиворемонтний завод». Адже головне, що колектив сам звернувся до мене з проханням, щоб їхній завод викупило саме місто», - йдеться у повідомленні.

 

Нагадаємо, як писало Побудовано в Франківську, днями Фонд держмайна оголосив про продаж з аукціону пакета акцій ПАТ "Івано-Франківський локомотиворемонтний завод" в розмірі 99,5% статутного капіталу товариства. Відповідне оголошення міститься у «Відомостях приватизації» за 24 травня.

 

Початкова ціна лоту складає 33,92 млн грн. При цьому статутний капітал товариства становить 19,56 млн грн.

 

Раніше Кабмін затвердив цілий ряд фіксованих умов для продажу підприємства. Зокрема, завод повинен зберегти основний вид діяльності, вчасно сплачувати податки та збори, оновити основні засоби та провести модернізацію виробництва.

 

При цьому у користуванні товариства перебуває 34 споруди та земельна ділянка площею 9,96 га.

 

Також у підприємства існує заборгованість перед бюджетом у розмірі 151,5 тис грн та по виплаті заробітної плати – 2 479,0 тис грн.

 

Сам конкурс з продажу пакета акцій локомотиворемонтного заводу буде проведено 6 липня 2017 року, об 11:00 год, у приміщенні Фонду державного майна України за адресою: м. Київ, вул. Генерала Алмазова, 18/9, кімн.

 

Довідково: ПАТ "Івано-Франківський ЛРЗ" заснований в 1866 році. Основний вид діяльності заводу - ремонт та обслуговування інших транспортних засобів. Станом на 1 квітня на підприємстві числиться 270 працівників.