В Івано-Франківську зареєстровано 591 пам'ятку архітектури

Власникам квартир у будинках, які визнані архітектурною пам'яткою, міська влада створила окремі рекомендаціїї щодо догляду та збереження автентичного вигляду архітектурних пам'яток.

Час від часу активні мешканці міста піднімають проблему збереження вигляду архітектурних пам'яток Івано-Франківська та догляд за фасади історичних будівель. У Франківське є перелік пам'яток архітектури, де внесено 591 будівлю. Ознайомитися з ним можна у відкритому доступі на сайті нашого міста за цим посиланням.

До речі, на цьому ж сайті опубліковано рекомендаціїї та вимоги до власників архітектурних пам'яток, щодо догляду та збереження їх автентичного вигляду. Якщо Ви живете у такому будинку, то радимо передивитися, чи не потрібно Вам провести ремонтні роботи чи оновлення фасаду. Переглянути рекомендаціїї та вимоги до власників архітектурних пам'яток можна тут.

Небайдужих жителів закликаємо звертати увагу на можливі порушення та сигналізувати про них заради збереження нашого міста.

Команда "Побудовано в Івано-Франківську" теж зацікавилася проблематикою збереження автентичних будівель. Тому очікуйте цикл публікацій, присвячений старовинній архітектурі Івано-Франківська.