Як вибрати відповідального ріелтора: основні правила

Вибір грамотного та відповідального ріелтора – складне, але цілком здійсненне завдання. Існують деякі правила, які допоможуть визначити і виділити серед переважної більшості спеціалізованих агентств, найбільш надійні і перевірені.

Безумовно, в умовах постійних підвищень цін на нерухомість кожен з нас намагається заощадити на послугах компетентного фахівця, намагаючись самостійно вирішити свої питання. Але в процесі придбання нерухомості ми навіть не припускаємо, скільки невирішених питань належить розв’язати. Отже, треба більш детально описати основні дії ріелтора, для того щоб зрозуміти, за що ж все-таки ми платимо фахівцю:

 

  • реальна оцінка продажної вартості;
  • організація рекламної компанії;
  • збір необхідної документації для проведення комерційної угоди;
  • кваліфікована консультативна допомога і сприяння на кожному етапі угоди;
  • супровід угоди, надання юридичної підтримки.

Перераховані вище пункти підтверджують, що оплата проводиться недаремно. Як правило, звертаючись до ріелтора, ми значно економимо час і отримуємо високі гарантії того, що операція буде проведена на належному рівні і оформлена в максимально стислий термін. І це тільки деякі пункти, якими займаються фахівці. Крім цього, варто враховувати, що саме ріелтор веде переговори з потенційними клієнтами зі знанням справи, інформуючи про вагомі достоїнства того чи іншого об’єкта нерухомості.

 

Кожному з нас відомо, що саме від рівня професіоналізму залежить якість проведення будь-якої угоди з нерухомістю, тому так важливо вибрати дійсно компетентного фахівця. У процесі вибору слід керуватися такими критеріями:

 

1. Детальніше вивчіть специфіку агентства до якого звертаєтесь. Не варто довіряти тим компаніям, які на перший погляд відрізняються тільки низькими розцінками. Такий показник може означати тільки одне – невпевненість у своїх силах і острах конкуренції. Повірте, що дійсно якісне агентство, яке має репутацію, гарантує швидкість проведення будь-яких угод і існує в даному сегменті порівняно тривалий період часу, вважає за право не думати про конкурентів, а працює тільки на благо клієнта, дбаючи про якість проведення операцій з нерухомістю.

 

 

2. Варто працювати тільки з тими компаніями, які в змозі запропонувати кваліфіковану допомогу юриста, а при необхідності і консультацію іпотечного брокера. Не рекомендовано вибирати вузькопрофільне агентство, оскільки для вирішення житлових питань може знадобитися кваліфікована допомога не тільки ріелтора, а й вищеназваних фахівців.