Вода тече по стінах: франківка роками не може добитись ремонту даху в новобудові


У багатоповерхівці на вулиці Хіміків,7 в Івано-Франківську роками протікає дах, а звернення мешканців до ЖЕКу суттєво нічого не змінюють.

 

 

У квартирі Тетяни Дорошенко повсюди грибок та пліснява, а в дощ помешкання заливає водою. Франківка розповіла кореспондентці Бліц-Інфо, що вона придбала квартиру понад 10 років тому і проблеми з дахом розпочались практично одразу.

 

"Дах тече роками. У квартирі - дощ, буквально. Я тут не живу, бо це неможливо. У мене маленька дитина і це дуже небезпечно для здоров'я. Час від часу я сюди заходжу. Завітала і днями, бо почав танути сніг. Збиралась робити тут ремонт, але я не уявляю за що взятись. У квартирі потоп, стіни в плісняві, псуються меблі. Одного разу, коли мої походи в ТОВ "Житло-Сервіс", яка обслуговує наш будинок, вчергове не принесли результату, я викликала майстрів. Вони розповіли, що потрібно повністю міняти дах, бо покрівля - не дахова. Тобто забудівник вирішив таким чином зекономити. Вже гниють балки, тож воно взагалі може завалитись на голову",- бідкається франківка.

 

 

Жінка розповідає, що через поганий дах страждає не тільки вона, а ще декілька мешканців новобудови. Вода тече по стінах і доходить навіть на поверх нижче.

 

Разом з сусідами Дорошенко неодноразово зверталась до приватного ЖЕКу, втім, розв'язання проблеми так і не дочекалась.

 

"Щоразу, як я пишу заяви до ЖЕКу, вони десь зникають. Чи вони не фіксують, чи викидають - не знаю. Є також проблема в тому, що наш будинок рахується не до Івано-Франківська, а до Угринова. І нас "футболять" туди-сюди",- ділиться жінка.

 

 

За свої гроші ремонтувати дах більшість мешканців будинку не хочуть, адже не мають на це коштів, до того ж від поганої покрівлі страждають тільки декілька квартир. Наразі франківка збирається звернутись до поліції, щоб хоч якось зафіксувати проблему.

 

Кореспондентка Бліц-Інфо намагалась зв'язатись з приватним ЖЕКом, втім відповіді поки не отримала.