В Україні побудують найбільшу у Європі вітряну електростанцію

На Запоріжжі планують побудувати найбільшу наземну вітряну електростанцію у Європі. Загальний запланований обсяг інвестицій – близько 700 млн євро.

ВЕС сумарною потужністю 500 МВт мають побудувати на території Приазовського і Мелітопольського районів області, передає "Укрінформ" із посиланням на керівника Управління зовнішніх зв'язків і зовнішньоекономічної діяльності Запорізької ОДА Артура Бойко.

 

"Інвестор проекту – компанія Юрокейп Юкрейн" – українське підприємство компанії EuroCape New Energy. Загальний обсяг інвестицій – близько 700 млн євро, з яких 300 млн євро, згідно з наявним у нас даними, вже зарезервовані для реалізації проекту з будівництва цієї ВЕС. Прогнозний термін реалізації проекту – 2019 рік", – цитує інформагентство слова Бойко.

 

З його слів, найбільша частина потужностей вітроелектростанції – 350 МВт – буде побудована на території Гірсівської ОТГ Приазовського району, в розвиток інфраструктури якої компанія спрямує $350 тис. Сьогодні в Запорізькій області вже працює одна велика вітрова електростанція – Ботієвська ВЕС. Станція була введена в експлуатацію у 2014 році і на сьогодні є найбільшою вітровою електростанцій на території України.