В Івано-Франківську триває конфлікт між мешканцями та будівельною компанією "Санліт Захід"

В Івано-Франківську триває конфлікт між мешканцями будинків на вул. Підгірянки, 25 і будівельною компанією "Санліт Захід", яка планує звести будинок у дворі.

Сьогодні працівники компанії знову спробували встановити огорожу навкола ділянки, яку планують забудувати. Мешканці сусідніх будинків заблокували техніку. На місце прибула патрульна поліція, пише Курс.

У дворі на запланованій піж будівництво ділянці, кажуть мешканці, є їхнє майно - аварійна господарська будівля і туалети. Люди користуються ними, оскільки будинки старі і туалетів не мають. "У нас аварійний будинок, якщо вони будуть тут рити котлован то він взагалі завалитися", - каже одна із жінок, які намагаються завадити будівельникам.

Поліцейські спробували заспокоїти людей: у забудовника є всі дозвільні документи, і він має право потрапити на орендовану ділянку. Люди не погоджуються.

Нагадаємо, приватне підприємство "Санліт Захід" у травні 2015 року звернулося до Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області з позовом до чотирьох мешканців вулиці Підгірянки. Підприємство просило суд зобов’язати відповідачів усунути перешкоди у користуванні ПП "Санліт-Захід" земельною ділянкою площею 0.1383 га по вул. М. Підгірянки –Відкрита.

Суд задовольнив позов частково, зобов'язавши мешканців не чинити перешкод діяльності підприємства.