Руслан Марцінків прокоментував забудову промзони на Макогона, 23А і заявив про можливість дискусії

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків в коментарі газеті «Західний кур’єр» прокоментував конфлікт довкола забудови промислової зони на вул.Макогона, 23А та пояснив, чи можливі компроміси з громадськими активістами.

«Нічого поганого немає, коли зона, де раніше був асфальтний завод (де гасили вапно), де харчосмакова фабрика, буде перепланована на житло, на дитячі садочки, майданчики тощо. Це не забудова парків, скверів, спортивних майданчиків. Я категорично проти забудови саме таких об’єктів, але вважаю, що є нормальним перепланування саме таких промислових зон. Розуміємо, що колись ця промислова зона була окраїною міста. Сьогодні – центр. Промисловість повинна розвиватися на окраїні, а в центрі повинна бути відповідна інфраструктура», - пояснює міський голова.

Щодо компромісів, то, за словами Марцінківа, вони можливі, але не в усіх випадках.

«Щодо поверховості будинків може бути дискусія. Будуть громадські слухання – ми обговоримо. Але те, що там повинно будуватися житло, дитячий садочок, інші соціальні об’єкти – це факт. Так само по інших промислових зонах. Не можу піти на поступки з тими, хто будь-яке питання, що ініціює міська влада, зразу сприймає в штики. Навіть, коли мова іде про впорядкування хаотичної торгівлі – ті ж самі активісти виступають проти. Це вже всі розуміють – повна дурниця», - говорить Руслан Марцінків.

Нагадаємо, щодо передачі в оренду землі на Макогона, 23А порушено кримінальну справу.