В Івано-Франківську тимчасова комісія перевіряє експлуатацію баштових кранів на об’єктах будівництва


Згідно з розпорядженням міського голови Руслана Марцінківа, в Івано-Франківську працює тимчасова комісія з перевірки експлуатації баштових кранів на об’єктах будівництва.

 

За словами заступника начальника управління – начальника відділу контролю за будівництвом Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю Романа Бобриса, до складу тимчасової комісії залучені також представники Управління Держпраці в Івано-Франківській області та Управління праці Івано-Франківської міської ради.

 

«Оскільки будівельні майданчики є об’єктами підвищеної небезпеки, то в першу чергу звертаємо увагу на дотримання норм щодо охорони праці, а також вивчаємо документацію по експертному дослідженню баштових кранів», – зазначає головний спеціаліст відділу по удосконаленню праці Управління праці міськради Світлана Проніна.

 

Начальник відділу нагляду в будівництві, машинобудуванні, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці в Івано-Франківській області Андрій Іванишин підкреслює, що особлива увага звертається на безпечну експлуатацію вантажопідіймальних кранів.

 

«Кожен вантажопідіймальний кран повинен пройти технічний огляд, експертне обстеження. До обслуговування крана, проведення завантажувальних та розвантажувальних робіт має допускатись навчений персонал», – каже Андрій Іванишин.

 

Та додає, що на будівельних майданчиках також проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота щодо легалізації праці.

 

Станом на початок червня перевірено 6 об'єктів будівництва.