У Франківську продовжує роботу комісія з перевірки експлуатації баштових кранів на об’єктах будівництва


Комісію створено згідно з розпорядженням міського голови Руслана Марцінківа, до складу залучені представники Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю, Управління Держпраці в Івано-Франківській області та Управління праці Івано-Франківської міської ради.

 

Під головуванням начальника УДАБК Олега Семківа відбулася робоча нарада, під час якої обговорили проблемні питання та узгодили перелік об’єктів, які найближчим часом будуть обстежені комісією.

 

Начальник відділу нагляду в будівництві, машинобудуванні, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці в Івано-Франківській області Андрій Іванишин підкреслює, що особлива увага звертається на безпечну експлуатацію вантажопідіймальних кранів.

 

«Кожен вантажопідіймальний кран повинен пройти технічний огляд, експертне обстеження. До обслуговування крана, проведення завантажувальних та розвантажувальних робіт має допускатись навчений персонал», – каже Андрій Іванишин.

 

Та додає, що на будівельних майданчиках також проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота щодо легалізації праці.

 

«За минулий рік було оглянуто десяток будівельних майданчиків. При цьому, на одному такому майданчику може одночасно працювати одразу декілька вантажопідіймальних кранів».