В Івано-Франківську нарешті розпочали спорудження стадіону за програмою УЄФА

В Івано-Франківську стартували роботи по спорудженню нового футбольного стадіону, капсулу під будівництво якого закладав Петро Порошенко.

Мова йде про будівництво футбольної арени на земельній ділянці позаду стадіону «РУХ» за програмою УЄФА “ХЕТ-ТРИК”. На спорудження спортивного комплексу УЄФА виділяє 8,5 мільйонів гривень, проте угода передбачає, що і місцеві органи влади повинні долучитись до фінансування.

Власне, на облаштування основи під штучне покриття та інші роботи з благоустрою кошти має спрямувати обласна рада. Стадіон використовуватиметься для дитячо-юнацького футболу.

Проектом передбачене футбольне поле розміром 105 на 68 метрів, блок роздягалень, приміщення для арбітрів, тренерів та медпрацівників, трибуни на 500-1000 місць, штучне освітлення, електронне табло і платформи для телекамер.

Будівництво було заплановане на листопад 2015 року, а введення в експлуатацію – на березень-травень 2016 року. Проте через катавасію із виділенням 4 мільйонів гривень з місцевих бюджетів на благоустрій та утримання поля, роботи розпочались лише на початку літа.

Завершити його обіцяють вже до кінця осені.