Франківський стадіон, який будується за кошти УЄФА, готовий на 90%

Сьогодні Олег Гончарук спільно із заступниками, а також головою Івано-Франківської федерації футболу України Тарасом Климом проінспектували завершальний етап будівництва стадіону «ХЕТ-ТРИК АРЕНА» в м. Івано-Франківську за програмою УЄФА.

Стадіон використовуватиметься для дитячо-юнацького футболу.

 

«Нашим завданням є зведення взірцевого спортивного закладу європейського рівня, який складатиметься із добротного поля, сучасної адмінбудівлі, де розміщуватимуться роздягальні, душові кімнати, - зазначив Олег Гончарук. – На сьогодні будівельні роботи завершені на 90 відсотків. Залишається ще упорядкувати благоустрій території довкола стадіону. Тож, сподіваємося, що найближчим часом юні прикарпатські футболісти отримають сучасний стадіон для ігор». 

 

За словами куратора спорудження стадіону, заступника голови облдержадміністрації Ярослава Паранюка, усі будівельні роботи проведені на хорошому рівні.

 

 

Тож у підсумку, опісля здачі об’єкта в експлуатацію, область матиме один із кращих стадіонів в Україні.

 

Додамо, що замовником будівництва стала Івано-Франківська обласна федерація футболу за підтримки ФФУ. Його метою було забезпечення належних умов для проведення дитячо-юнацького та аматорського футболу.

 

Варто додати, що проект фінансується УЄФА у розмірі восьми з половиною мільйонів гривень.

 

 

За рахунок коштів обласного та міського бюджетів, - а це майже п’ять мільйонів гривень, - вже зроблена основа під поле і дренаж. Також будуть проведені роботи із благоустрою території.

 

Будівництво було заплановане на листопад 2015 року, а введення в експлуатацію – на березень-травень 2016 року.

 

Проте через катавасію із виділенням 4 мільйонів гривень з місцевих бюджетів на благоустрій та утримання поля, роботи розпочались лише на початку літа.

 

Завершити його обіцяють вже до кінця осені.