У серпні німецький гігант "Leoni AG" запустить новий завод на Франківщині

Вже цього літа у Коломиї запрацює завод німецького холдингового акціонерного товариства Leoni AG («Леоні»).

Про це в інтерв’ю «Дзеркалу Коломиї» розповів  директор заводу «ЛЕОНІ» у Коломиї Руслан Грем.

 

Будівництво заводу у Коломиї розбите на кілька черг. На сьогодні завершується перша черга, а це близько 6500 квадратних метрів виробничої площі та 3000 квадратних метрів офісних приміщень. Загалом вже зведено майже 10 000 квадратних метрів.

 

«Протягом другої черги, яка  згідно з планом має розпочатися наступного року, має бути збудовано ще 10 000 метрів квадратних. Є плани і проекти на тривалішу перспективу, до 2020 року підприємство повинно розширитися до 40 000 квадратних метрів. Це майже така ж площа, яку займає завод «Leoni AG» у Стрию», - зазначає Руслан Грем.

 

Перша черга була здана в експлуатацію 30 червня. Наразі на заводі відбувається облаштування перших робочих місць – монтаж обладнання, облаштування складських та офісних приміщень. Цей процес триватиме до 30 липня.

 

Завод “ЛЕОНІ” у Коломиї почне працювати і давати свою першу продукцію вже з серпня 2017 року. Дана  продукція виготовлятиметься для автомобілевиробників – таких як “Фольксваген”, ”BMW”.

 

На сьогоднішній день працевлаштовано 220 працівників, які проходять стажування у Стрию. Крім цього вже сформовано ряд офісних відділів – інженерний, відділ якості, логістики, ІТ, HR тощо.

  

До грудня цього року кількість працівників на заводі має зрости до 1000. А до кінця 2018 року на заводі згідно з планом розвитку має бути 2500 працівників. Загалом до кінця 2020 року кількість працюючих зросте до 5000.