У Франківську суд відмовив “Теплому дому” у знесенні незаконної прибудови. ФОТО


Івано-Франківський міський суд відмовив “Теплому дому” у знесенні незаконної прибудови до однієї з квартир у мікрорайоні “БАМ”.

 

Про це рішення ще від 11 березня 2020 року підприємству стало відомо лише днями, пише Побудовано з посиланням на пресслужбу “Теплого дому”.

 

У своїй позовній заяві комунальне підприємство просило зобов’язати відповідача припинити експлуатацію прибудови до квартири та відновити стан будівлі шляхом знесення за кошт відповідача незаконно здійсненої ним прибудови.

 

При цьому, згідно з експертним звітом було виявлено повну невідповідність прибудови вимогам державних будівельних норм, нормативним вимогам державних наглядових органів із забезпечення стійкості будівель, надійності їх експлуатації, протипожежної безпеки, екологічних, санітарно-гігієнічних правил і норм. Існують ризики завдання шкоди конструктивним елементам житлового будинку в місцях здійснення прибудови до будинку.

 

Стан будівлі оцінюється як непридатний до експлуатації. Дослідивши матеріали справи, суд вирішив, що позовні вимоги “Теплого дому” обґрунтовані та підлягають задоволенню.

 

Прибудова дійсно є небезпечною та незаконною. Однак доказів, що саме власник квартири, до якої здійснена прибудова, виконав самочинне будівництво, у справі немає.

 

Немає і реакції з боку органів архбудконтролю. А приватна власність в Україні згідно Конституції та Римської конвенції 1950 року є непорушною.