У Франківську розпочався прийом архітектурних проєктів музеєфікації Тисменицької брами


В Івано-Франківську оголосили відкритий архітектурний конкурс на найкращий архітектурний проєкт щодо музеєфікації Тисменицької брами.

 

11 липня виконавчий комітет Івано-Франківської міськради уповноважив Управління архітектури, дизайну та містобудівної діяльності міської ради оголосити відкритий архітектурний конкурс на найкращий проєкт щодо музеєфікації Тисменицької брами Станіславівської фортеці.

 

Конкурс проводитимуть з 18 липня до 18 листопада. Конкурс відкритий та складається з одного туру. Участь у конкурсі можуть брати фахівці, які мають чинний кваліфікаційний сертифікат відповідального виконавця окремих видів робіт (послуг), пов’язаних зі створенням об’єктів архітектури – за відповідним видом робіт.

 

Кількість конкурсних проектів, виконаних одним автором не обмежується. Оцінює конкурсні роботи і підводить підсумки конкурсу журі, склад якого затверджує Управління архітектури, дизайну та містобудівної діяльності міськради. Члени журі не можуть брати участь в конкурсі.

 

Конкурсні документи мають бути оформлені в 1(одному) екземплярі на листах формату А4 і додатково представлені в електронному вигляді.

 

Прийом заявок на участь у конкурсі, надання учасникам конкурсної документації, прийом та реєстрація конкурсних робіт здійснюється в Управлінні архітектури, дизайну та містобудівної діяльності Івано-Франківської міської ради за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 9, 5 поверх. У робочі дні з 8:00 до 17:15 год, у п’ятницю з 8:00 до 16:00 год. 

 

Подаючи свою роботу на конкурс, автори автоматично дають право замовнику конкурсу на використання надісланого матеріалу в некомерційних цілях (розміщення в інтернеті, в друкарських виданнях, на виставкових стендах і так далі).

 

За результатами конкурсу журі може рекомендувати переможця конкурсу для подальшого розроблення (чи участь у розробленні) проектно-кошторисної документації.

 

Перед учасниками конкурсу ставиться завдання розробки ескізного проєкту щодо музеєфікації Тисменицької брами Станіславівської фортеці.

 

Ескізний проєкт створюється з метою експонування його в публічних місцях – для візуального ознайомлення публіки з культурно-історичним виглядом Івано-Франківська у минулому.

 

Ескізний проєкт повинен містити:
– ситуаційний план (масштаб 1:500);
– ілюстративні матеріали (розгортки, перспективи тощо), необхідні для
розкриття ідеї проєкту;
– пояснювальну записку із зазначенням орієнтовної вартості та облаштування
прилеглої території.

 

Критерії конкурсу:
– виразне вирішення ескізного проєкту щодо музеєфікації Тисменицької брами Станіславівської фортеці;
– об’ємно-просторове і архітектурно-планувальне рішення, враховуючи масштаби.

 

Підсумки конкурсу проведуть 12 листопада. Журі за результатами конкурсних робіт визначить одного переможця конкурсу.

 

Кількість та розмір премій та інших видів заохочень:
І премія – 7 тисяч гривень
ІІ премія – 5 тисяч гривень
ІІІ премія – 3 тисячі гривень

 

Заохочувальні премії (за рішенням замовника) – почесні грамоти, дипломи, цінні подарунки, інші відзнаки.

 

Нагадаємо, минулого року у червні в середмісті Івано-Франківська комунальники знайшли унікальну історичну знахідку - частину Тисменицької брами 17 століття.

 

Її виявили під час завершального етапу робіт на вулиці Лесі Українки.

 

Тоді в планах було зробити це місце однією з туристичних цікавинок Івано-Франківська.