У Франківську назріває будівельний скандал — чиновник будує багатоповерхівку під вікнами у сусідів. ФОТО


В Івано-Франківську назріває черговий будівельний скандал.

 

Прямо в середмісті на вулиці Січових Стрільців у дворі одного із приватних будинків, як гриб після дощу, росте багатоповерхівка, пише Ратуша.

 

Місцеві мешканці виступають проти новобудови, яка, за їх словами, справа рук сусіда, працівника Державної фіскальної служби України Романа Полатайка.

 

Пан Роман вирішив вчергове обійти все і всіх, і втиснути будинок за кілька метрів від нашої багатоповерхівки по вулиці Січових Стрільців, 70. Ми сусідимо із заднім подвір’ям Полатайка, де він під приводом будівництва критого басейну, будує висотку, — розповідає одна із мешканок будинку. — Представник архітектури підтвердив відсутність дозволів, поліція зафіксувала порушення. Пан Полатайко голові ОСББ повідомив, що “порішає” з мешканцями.

 

Люди обурені таким свавіллям і налаштовані категорично. Вони обіцяють звертатися в усі можливі інстанції з вимогою негайно втрутитися в ситуацію, зупинити будівництво і покарати винних.

 

Ми будемо іти до кінця, адже у нас немає іншого виходу. Такому беззаконню в Івано-Франківську немає бути місця, — говорить місцева мешканка.

 

Будівельні роботи, за словами мешканців, тривають тут вже тиждень. Працюють від самого ранку до пізньої ночі. Чим неабияк заважають.

 

Наші кореспонденти звернулися за коментарем в Управління архітектури дизайну та містобудівної діяльності міської ради. Також ми намагаємось зв’язатися із самим Романом Полатайком. Далі буде…