У Франківську компанія “ВАМБУД” затягує будівництво ЖК “Віденський”. ФОТО


У Франківську будівельна компанія “ВАМБУД”  працює на ринку нерухомості з 2006 року. У 2017 році забудівельник розпочав будівництво житлового комплексу “Віденський” за адресою вулиця Мазепи, 168.

 

До редакції ПІК звернувся один з власників квартири (інвестор) у цьому ЖК і повідомив, що зокрема, будинок першої черги мали ввести в експлуатацію ще у 2020 році, проте будівельна компанія “затягує” завершення будівництва, і відповідно – введення об’єкту в експлуатацію.

 

” Два рази переносили здачу об’єкта в експлуатацію, третій раз перенесли на невизначений термін. Квартири продані. Проте, на місці будівництва ремонтні роботи не ведуться. Запланований ремонт у під’їзді ніхто не робить”, – розповів пан Тарас.

 

Чоловік зауважує, що час від часу приїжджає на місце будівництва, але робочих там немає – тільки сторож, офіс компанії закритий, а по телефону йому нічого не пояснюють.

 

“Якщо задавати запитання через сайт компанії, відповіді ніхто не дає. Подзвонив, менеджер підняла слухавку і попросила передзвонити на наступний день. Наступного дня – працював лише автовідповідач. Всі комплекси затягуються по термінах. Натомість на сайті “ВАМБУДУ” бачимо інші терміни здачі та завершення будівництва”, – додає власник квартири.

 

Пан Тарас каже, що і мера міста Руслана Марцінківа, ще у лютому, коли він був у прямих ефірах на місцевих телеканалах запитував, чи контролює хтось процес будівництва житлових будинків у Франківську, зокрема будкомпанію “ВАМБУД”.

 

 

 

На це пан мер зазначав, що дасть відповідь наступного разу. Вочевидь забув, або ж не захотів вникати у справи забудівельника.

 

Власниця квартири у цьому ж комплексі пані Ольга розповідає, що у “ВАМБУД” їй пояснили: були проблеми з комунікаціями. А саме – їх вартість перевищила в рази суму,  яку передбачали, що і стало причиною затримки будівництва.

 

Окрім того, виникли проблеми з постачанням дверей. Тут, об’єктивно кажучи,  війна вплинула на роботу заводу на Житомирщині, який їх виготовляє. Але ж двері можна було замовити ще до війни. Жінку запевнили, що до кінця року повинна бути 100% здача цього ЖК.

 

На сайті самої будівельної компанії повідомляють, що будівництво ЖК “Віденський” триває і здача в експлуатацію запланована на І квартал 2022 року або ж ІІ квартал 2023 року.

 

 

 

Окрім того, там навіть представили звіт щодо виконаних робіт за березень 2022-го, зокрема:

 

  • У 1-му під’їзді розпочато цегляне мурування стін 4-го поверху.
  •  У 2-му підʼїзді закінчено мурування стін.
  •  У 3-му підʼїзді повністю перекрито панелями 1-й поверх.

 

Директор компанії “ВАМБУД” Микола Ковальчук не захотів коментувати ситуацію щодо того, чому “відтягується” завершення цього житлового комплексу.

 

Єдине, що він нам повідомив, це те, що зараз компанія потроху відновлює будівельно-ремонтні роботи.

 

“Я буквально 2 дні тому там був, ми роботи відновили. Надіюся, що 2-3 чергу на протязі 2-х тижнів також відновимо. Ви ж розумієте, яка зараз ситуація…”, – сказав пан Ковальчук.

 

На сайті компанії “будівництво продовжується”, а по факту – ні. Забудівельник не поспішає завершувати роботи. Прикро те, що людям, які придбали тут квартири, за такої ситуації доведеться чекати до кінця року, у кращому випадку. Або й інший невизначений термін, щоб в’їхати у власні помешкання.