У Франківську мерія хоче зобов'язати забудовників облаштовувати парковки

В Івано-Франківську проблему із відсутністю вільних паркомісць вирішуватимуть комплексно та залучатимуть до цього забудовників.

Відповідне повідомлення оприлюднила прес-служба міського голови Руслана Марцінка на офіційній сторінці мера у мережі Фейсбук.

 

Зокрема, при отримані дозвільних документів на будівництво мерія планує запровадити обов’язкову умову – облаштування паркінгів.

 

«У місті зараз велика проблема з парковками. Людям нема де залишати свої автомобілі, тому паркуються хто де може. Окрім незручностей для власників автотранспорту відсутність паркомісць породжує ланцюгову хвилю хаосу. Як результат маємо залишені авто посеред дороги, припаркований транспорт на газонах чи у дворах на пішохідних доріжках. Тож зробимо однією з обов’язкових умов для надання забудовникам дозволів на зведення нерухомості - облаштування паркінгів. Пріоритетно - підземних. Усі розуміємо, що місто розвивається, збільшується кількість населення, а відповідно і кількість автотранспорту, тож потрібно підходити до вирішення проблеми комплексно», - йдеться у повідомленні мера.

 

Нагадаємо, ще у 2016 році міська рада передала у користування Управління капітального будівництва земельну ділянку площею 0,345 га по вул. Шота Руставелі, неподалік залізничного моста, під будівництво багаторівневого паркінгу. Згідно розроблено детального плану території, там заплановано звести чотириповерхову будівлю на 125 паркомісць. Для будівництва паркінгу залучатимуть інвестора.