Забудовники стали здавати в оренду не продані квартири

В Україні поступово стабілізуються ціни на житло. За перше півріччя доларові ціни на квартири в новобудовах знизились на 1,5 – 2%. Таке незначне коливання практично не вплинуло на зміну цін в гривні – вони залишалися стабільними.

Явних економічних передумов для підвищення цін на нерухомість найближчим часом немає, попереджає керуючий директор компанії ARPA Real Estate Михайло Артюхов, пише Сегодня.

 

"Ситуативні коливання цін на ринку первинної житлової нерухомості в межах 10 – 15% у гривні за квартал аналітики фіксують протягом останніх двох років. У першому півріччі ми відзначаємо падіння цін в доларах, і ймовірно, така тенденція збережеться", – розповів Артюхов.

 

При цьому, говорить експерт, деякі забудовники, які "прив'язувалися" до долара через зниження валютного курсу і попиту, змінили свою стратегію і замість продажу квадратних метрів стали пропонувати їх в оренду.

 

До того ж, якщо раніше покупці дивилися тільки на ціну, то зараз їх цікавить і вартість володіння. Але ця культура тільки зароджується і поки що, в більшості випадків, зростання комунальних платежів на фінальне рішення купівлі не впливає.