У Франківськ стали частіше переїжджати ВПО з сусідніх областей, — рієлтори з АФНУ


Тенденція останніх місяців свідчить, що в Івано-Франківську активізувався ринок довгострокової оренди та купівлі житла внутрішньо переміщених особами.

 

Про це в ефірі радіошоу “Зроблено в Україні” на ТРК “Вежа” розповіли голова PR-комітету Івано-Франківського обласного відділення Асоціації Фахівців з нерухомості (рієлторів) Оксана Атаманюк та голова організаційного комітету установи Лілія Сочівкіна, інформує Побудовано з посиланням на АФНУ.

 

 

Помітно, що в Івано-Франківськ почали частіше переїжджати ВПО, котрі жили у Львові чи інших областях на заході України. Івано-Франківськ привабливіший більшим вибором житла, ніж є у Тернополі чи Чернівцях, та комфортністю і нижчими цінами, на відміну від Львова.

 

“Є люди, для яких важлива відсутність поруч інфраструктурних об’єктів, щоб не було військових об’єктів, органів держвлади, вокзалів. Але коли вони знайомляться з містом, розуміють, що місто дуже компактне і в принципі, тут неможливо відрізати себе повністю від близькості до таких об’єктів, то цей фактор не є визначальним. Попитом користуються всі райони і хороші квартири з нормальними умовами для проживання”, – каже Оксана Атаманюк.

 

Наразі ринок купівлі житла не такий активний, як був до початку повномасштабного наступу росії, і складає близько 30% від січня 2022 року. Більшість ВПО обирають оренду житла.

 

“Думаю, як закінчиться війна, дуже багато людей буде купувати житло, бо ті люди, які прожили в нас, вони бачать наскільки наше місто комфортне, зелене, компактне, красиве і гори поруч і ріки. Для них це дуже важливо, бо кияни цього не бачать, харків’яни також одні заводи і фабрики бачать, а вони хочуть екології”, – додала Сочівкіна.

 

В обласному відділенні Асоціації Фахівців з нерухомості наголошують, що при продажі, купівлі чи оренді житла важливо користуватися послугами перевірених та досвідчених рієлторів. Це мінімізує ризик шахрайства, зекономить час та процесу угод з нерухомістю.