Апеляційний суд скасував рішення про заборону надання дозволу на складання проекту землеустрою промзони на Крайківського

Львівський адміністративний суд скасував рішення Івано-Франківського окружного адміністративного суду, яким було визнано неправомірним рішення міської ради, про надання дозволу ПАТ "Івано-Франківська харчосмакова фабрика" на складання проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок під житлове будівництво.

26 січня, Львівський апеляційний суд на своєму засіданні не погодився з висновками суду першої інстанції.

 

"Надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки не створює безумовного обов'язку в органу місцевого самоврядування щодо затвердження такого проекту та передачі земельної ділянки в користування чи власність, як помилково зазначає заявник в клопотанні про забезпечення позову", - говориться в ухвалі суду.

 

Апеляційний суд прийшов до висновку про відсутність обставин, передбачених ч. 3 ст. 117 КАС України, для забезпечення позову у справі шляхом зупинення дії пункту 11 додатку 1 рішення Івано-Франківської міської ради № 220-6 від 08.07.2016  про надання дозволу ПАТ «Івано-Франківська харчосмакова фабрика» на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 3,1244 га, що знаходиться по вул. Крайківського, 1 в м. Івано-Франківську для реконструкції виробничих будівель і споруд під багатоквартирне житлове будівництво.

 

"Тому оскаржувана ухвала суду першої інстанції від 08.12.2016 року підлягає скасуванню з прийняттям нової ухвали про відмову в задоволенні клопотання керівника Івано-Франківської місцевої прокуратури про забезпечення позову в справі".

 

Ухвала касаційному оскарженню не підлягає.

 

Читайте також:

 

Нагадаємо, 8 липня минулого року міська рада відвела під забудову харчосмаковій фабриці 3,1244 га землі у районі вулиць Крайківського – Макогона – Промислової під багатоквартирне житлове будівництво. 

 

Прокуратура оскаржила рішення в суді через те, що відведена земля промислового призначення і на ній не передбачене будівництво багатоквартирних житлових будинків.

 

Раніше суд призупинив рішення міськради, яке дозволяє житлову забудову на Харчосмаковій фабриці.

 

Читайте також: