Міськрада збирається відвести харчосмаковій фабриці більш ніж 3 гектари землі під будівництво

Сесія Івано-Франківської міської ради повторно розгляне питання щодо передачі в оренду 3,1 га землі по вулиці Крайківського "Івано-Франківській харчосмаковій фабриці" для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку.

Про це інформує Побудовано з посиланням на Курс.

 

Ще 0,35 га міська рада має намір передати ПАТ "Івано-Франківська харчосмакова фабрика" для обслуговування адміністративно-виробничих будівель і споруд.

 

Відповідне рішення сьогодні схвалила комісія з питань містобудування та земельних відносин.

 

"Затвердити проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок та передати земельні ділянки в оренду", – йдеться в проекті рішення міськради.

 

Депутати Віталій Мерінов від "УКРОПу" та Андріан Волгін від БПП "Солідарність" на засіданні земельної комісії проголосували проти передачі харчосмаковій фабриці ділянки.

 

Проект рішення підтримали п'ять депутатів: Іван Гарасимко ("Самопоміч"), Андрій Строїч (ВО "Свобода") та депутати від "Солідарності" - Володимир Яблонь, Володимир Фецич і Володимир Балагура. Остаточне рішеня щодо відведення харчосмаковій фабриці понад трьох гектарів землі під будівництво має прийняти сесія міської ради.

 

Нагадаємо, аналогічне рішення міська рада ухвалила 8 липня 2016 року. Прокуратура оскаржила рішення в суді через те, що відведена земля промислового призначення і на ній не передбачене будівництво багатоквартирних житлових будинків.

 

Івано-Франківський окружний адміністративний суд задовольнив позов прокуратури і визнав неправомірним рішення міської ради. Львівський апеляційний адміністративний суд підтвердив постанову першої інстанції.

 

Наразі справа перебуває на розгляді у Вищому адміністративному суді України.

 

Читайте також: