Топ-3 найпопулярніших афер з орендою нерухомості

Експерти ринку нерухомості попереджають про збільшення в серпні афер при оренді житла.  

Один з найпопулярніших видів шахрайства є так звана бронь за добу. Псевдовласників квартир просять своїх жертв забронювати житло, перевівши гроші на картку або номер телефону, пише Finance.ua.

 

Відзначимо, що в порівнянні з попереднім роком така схема виросла в 5-6 разів.

 

Інша робоча схема аферистів - оренда квартир з вигідним розташуванням. Шахраї підробляють документи і видають себе за власників. Зловмисники беруть кілька передоплат і ховаються, а ошукані орендарі знайомляться з реальними власниками.

 

Також, часто шахраї вказують занижену на 20-30% ціну оренди житла, ніж на ринку. При показі квартири підставні власники розповідають про своє термінове відрядженню за кордон. Далі з орендаря береться передоплата на 3-4 місяці і навіть підписується договір. Після всіх процедур фейковий власники просять в'їхати нових орендарів через тиждень-два, щоб вони змогли закінчити всі справи по квартирі. А по закінченні цього часу на порозі квартири виявляється близько десятка таких людей.

  

«Не бронюйте об'єкти, в яких сумніваєтеся і не купуйте бази з номерами господарів, як правило це обман. Користуйтеся тільки перевіреними угодами в мережі. Коли шукаєте житло в інтернеті, звертайте увагу на статус оголошення і на ціну », - радить експерт ринку.