Скільки коштує звести приватний будинок у Франківську

Просторий дім на околиці міста, де забуваєш, що таке дефіцит квадратних метрів і галасливі сусіди, приваблює не одного франківця.

Тому варіант спорудження приватного будинку розглядається все частіше. Та одразу ж випливає запитання – скільки все це коштуватиме? Аналітичний центр Благо з’ясував, скільки доведеться витратити на будівництво та на купівлю житла «під ключ».

 

Якщо все ж взялися самостійно вирішувати питання нового дому, то, перш за все, необхідно придбати землю. У передмісті її вартість вимірюється тисячами доларів за сотку. Тобто сама територія для майбутнього будинку обійдеться приблизно так само, як невелика квартира у новобудові.

 

Далі – проектування. Найдешевшим варіантом є придбання готового проекту в знайомих, які вже будували своє. Коштувати він може від 8000 грн. Другим варіантом є купівля готового проекту. Їх пропонують у спеціалізованих журналах і на будівельних сайтах. Третій варіант найдорожчий – замовлення індивідуального проекту у архітектора. Його вартість залежатиме від загального обсягу майбутнього будинку.

 

Після цього вже можна підрахувати вартість будівельних матеріалів. Вона залежатиме від того, чи ви оберете дорожчі та якісні, чи дешевші. Також не слід забувати про працівників, які виконуватимуть зовнішні та внутрішні роботи.

 

Такий варіант дому доступний небагатьом, адже для цього необхідно мати великий досвід, причому в різних сферах будівництва і постійно контролювати робочих. При будь-якому будівництві не обійтися без експертної допомоги.

 

Чи є цьому варіанту альтернатива? Безперечно, є. На ринку нерухомості завжди можна знайти свій варіант дому. До прикладу, купити будинок в Івано-Франківську поблизу головної транс­портної магістралі Незалежності – Тисменицька з індивідуальним проектуванням, підведеними всіма міськими комунікаціями та утепленням зовнішнього фасаду можна в котеджному містечку «Franko River Club».