Скандальний Анатолій Прут відповість у суді за наклепи та звинувачення

Коли закінчуються аргументи, він вдається до емоцій. Відомий лже-борець проти незаконних будівництв Анатолій Прут уже кілька років обливає брудом усіх, кого йому заманеться. Але тепер йому прийдеться відповісти за свої слова у суді.

Виявилося, що Анатолій Прут не тільки обвинувачений у кримінальній справі за підробку документів, а й відповідає в суді за свої постійні безпідставні звинувачення, образи і погрози.

 

Уже незабаром, 2 серпня 2016 року Анатолій Прут стане відповідачем у судовому засіданні про захист честі, гідності та ділової репутації. Позивач – суддя Господарського суду Івано-Франківської області Володимир Калашников.

 

Під час усіх судових процесів зі своєю участю Анатолій Прут вдавався до безпринципних образ, словоблудства, відвертого і хамовитого наклепу та погроз.

 

В липні минулого року Анатолій Прут, голосно представляючи себе головою громадської організації «Фонд захисту конституційних прав людини», відкрито звинуватив суддю Володимира Калашника у хабарництві і приписав йому отримання 200 000 $ США. А все тому, що Пруту не сподобалося рішення Господарського суду.

 

Суддя Володимир Калашник не єдиний, кого облив брудом Анатолій Прут. Для нього це звична справа: якщо рішення йому на руку – ти його герой, а якщо ні – ти продажний негідник. Такий моральний тиск та потік лайливих слів – єдиний аргумент людини, якій нічого відповісти на факти.

 

Не обійшлося й без відвертих образ. Володимир Калашник та ще двоє суддів у заявах Анатолія Прута ототожнювалися з «оборотнями».

 

«Також дані особи можуть собі звернути шию і будуть звільнені із займаних посад, якщо будуть працювати незаконно, упереджено. Контроль громадськості за цією справою я гарантую», - впевнено і голосно тоді заявляв Прут про колегію суддів, де був і Калашник. В результаті, весь контроль цього голослівного активіста тепер звівся до того, що буде Анатолій Прут відповідати за свої слова в суді.

 

Господарський суд Івано-Франківської області Анатолій Прут вважав «відвертим злочинним синдикатом, котрий потрібно негайно розігнати і ліквідувати, там чесних суддів немає в апріорі» - це його пряма цитата. Він висловлювався далеко за межею пристойності і, називаючи людей «скотиняками», безупинно погрожував:

 

«У випадку прийняття завідомо незаконного рішення люди здеруть із суддів-кришувальників три шкури, а це для вказаних суддів дуже і дуже небезпечно, як, в принципі, і для інших суддів даного суду».

 

Усіх без виключення Анатолій Прут називає негідниками. Та найбільше він вилив бруду, напевне, на суддю Бабій О.М. Він називав її наглою, безпардонною та погрожував Вищою Радою Юстиції. З вигляду дорослий чоловік, активіст, юрист і голова ГО «Фонд захисту конституційних прав людини» Анатолій Прут тут опустився до рівня дворової шпани:

 

«Я «засунув» господарський процесуальний кодекс в жопу суддям господарського суду Івано-Франківської області і порадив служити державі, а не баньдюкам».

 

Напевне, він думав, що в цю секунду став героєм. Напевне, відчув вседозволеність. Але відомо, що людям за свої слова завжди приходиться відповідати. І якщо не тут, то перед Богом.

 

Порція образливих слів і лайки йшла на адресу й тодішньому міському голові Віктору Анушкевичусу.

 

«Попереджаю Анушкевичуса, що за його «словоблудство» на мою адресу, я йому як поганому коту натикаю пикою в г..мно, в г..мно», – говорив Анатолій Прут. А директор КП «Івано-Франківськводоекотехпром» Микола Саєвич в гнівні ображеного активіста не одного разу був обвинувачений у хабарництві.

 

Він опускався до неймовірної глибини моральної убогості:

 

«Зі сторони виглядає, що ці особи поступили так, як повія з окружної дороги. За задоволення, надані забудівнику, мабуть, вони також отримали «задоволення». Напевне дуже тішився цими своїми словами Анатолій Прут.

 

Цей активіст і «борець» за справедливість звертався з лайливими словами та погрозами і до працівників прокуратури.

 

«Хочу нагадати В. Тараваніну, що люди мають що нагадати і надати докази його минулої (не зовсім чистої) діяльності, і якщо йому захотілось продовжити (правоє діло) Настасяка по кришуванні незаконного будівництва, то в нього є реальна можливість наздогнати свого колишнього «шефа» по підлій, брудній дорозі. Було б справедливим взагалі вигнати Тараваніна з органів прокуратури. Проходимець», – говорив Прут про першого заступника прокурора області.

 

Погрози лунали і на адресу міської прокуратури Івано-Франківська.

 

«Прокурору міста Івано-Франківська Никифоруку та його першому заступникові насрати на закони, на нового прокурора області, його авторитет, на нас усіх. Як витворяли, що хотіли, так і витворяють. Управи на них не має і тільки тому, що вони безкарні, недоторкані», - цитата однієї з заяв Прута.

 

В цьому ж переповненому емоцій виступі Анатолій Прут вже прямо погрожує:

 

«Якщо пан Братюк не може, або, можливо, не бажає наводити порядок, то я буду змушений з депутатами ВР звертатись в Генеральну прокуратуру за допомогою».

 

Це все сходило йому з рук. Хтось дійсно вірив у правдивість слів та погроз Анатолій Прута. Але більшість розуміє: той, хто багато говорить, ніколи не зможе підкріпити свої слова діями. Вестися на пустопорожні слова – не поважати себе.

Все що ним сказане – лише балаканина, яка уже давно ні на кого не впливає. Це розуміють і бачать усі. І, що найцікавіше, тепер це розуміє й він. І тепер він безсилий.

Автор: Василь Пролорензо