Палкий борець проти незаконних будівництв Анатолій Прут здав своє будівництво з криміналом

Головний активіст проти будівництва на Мазепи 35а Анатолій Прут підробивши документи здав свою будову в експлуатацію.

Нещодавно мешканці будинку опублікували звернення в якому вкотре пояснили свою позицію та звинуватили активіста Анатолія Прута у надуманості конфлікту та особистих цілях, а його заява про підробку документів новобудови – є просто маніпуляцією.

Люди заявили, що будівництво було на підставі всіх дозвільних документів, що підтвердили суди вищої інстанції.

«Прут і деякі місцеві політикани стверджують, що дім є самочинний, бо вся дозвільна документація видана з порушеннями. Але це не правда. Ми вже це не один раз доказували в суді і будемо. Єдине ми не розуміємо, навіщо нас донедавна влада тримала в заручниках і так знущалася. Яка різниця, зносити будинок з адресою чи без неї? А якщо чекати кінцевого рішення судів, то ми будемо так бомбувати ще кілька років. Чесно, навіть ворогу не побажаю бути на моєму місці. Єдине, що просимо – дати нам нормального жити хоча б доки не закінчуться суди. А там рішення суду поставить останню крапку. Але хоча б весь цей час ми будемо повноцінними мешканцями Івано-Франківська.», - каже мешканка забудови Оксана Сагній.

Нагадаємо власники квартир заявили, що перед тим, як інвестувати кошти ознайомилися із проектами квартир та наявністю в забудівника дозвільно-проектної документації. 

«Серед документів про земельну ділянку, рішенням, яким дозволено будівництво та яке погоджено з органами архітектури міста, проектом і декларацією про початок виконання будівельних робіт, який згідно до діючого законодавства є єдиним дозвільним документом, який дає право здійснювати будівництво – порушень немає. А між забудівником та Виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради укладено договір про пайову участь замовників будівництва у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста», - пояснює Оксана.

В основу розрахунку розміру пайової участі за вказаним договором було покладено показник площі об`єкта будівництва, який склав 3933.28 м.кв. восьмиповерхової забудови.

Також люди заявили, що Анатолій Прут будував раніше будинок за адресою Мазепи, 35А і здав його в експлуатацію за реквізитами фірми, якої на той час вже не існувало, скріпивши їх недійсною печаткою. Цю інформацію нещодавно опублікувало інтернет-видання «Фіртка» із підтверджуючими документами.

«Анатолій Прут спеціально вирішив розпалити скандал, щоб відвернути увагу місцевої влади від свого будинку або ж тут існують особисті домовленості із представниками влади. Він єдиний почав весь цей конфлікт. Маніпулював суспільною думкою. Позиціонує себе як активіст. А на ділі виявляється він сам шахрай», - розповідає пенсіонерка Ірина Дячук.

А тим часом мешканці продовжують виборювати своє право власності на квартири. І міський голова Руслан Марцінків пообіцяв дійти компромісу у цій справі.

«Нам вдалося дійти порозуміння з Русланом Марцінківим. Ми довго обговорювали усі ті складнощі та неприємності, які мають усі мешканці будинку через не присвоєну адресу. Руслан Романович з розумінням поставився до нас і до проблеми, яка уже кілька років не дає нам повноцінно жити. Міський голова пообіцяв, що піде на поступки і посприяє, щоб міськвиконком таки присвоїв нам адресу», - розповідає мешканка будинку Юля Канюс.

Автор Василь Пролорензо