Стало відомо коли відбудеться судове засідання по криміналу Анатолія Прута

Івано-Франківський міський суд призначив наступний розгляд кримінальної справи проти Анатолія Прута на 27 липня 2016 року.

Франківський підприємець Анатолій Прут у 2012 році здав в експлуатацію багатоквартирний житловий будинок на земельній ділянці по вул. Мазепи, 35. Виявляється, уже кілька років з цього приводу триває кримінальна справа. Підозрюваний використав печатку неіснуючої фірми та підробив документацію, щоб здати будову в експлуатацію.

Детальніше про це читайте у статті: Підроблені документи та ухилення від сплати пайового внеску - за що судять Анатолія Прута

Зараз Анатолій Прут виступає за дотримання містобудівних норм та став палким борцем проти незаконних будівницв. Але перед тим, як стати борцем проти забудовників, він встиг продати свою фірму і землю, здати на ній багатоквартирний будинок за реквізитами проданого підприємства, уникнути сплати 167 тисяч гривень податку до міського бюджету, створити ОСББ, а міськрада йому дала прибудинкову територію за рахунок майна підприємства, яке ж він раніше продав. І після такого цікавого досвіду, він вирішив стати принциповим активістом і безкомпромісним борцем за дотримання законів у будівництві.

Вже у 2013 році Анатолій Прут роздув справжній скандал із звинувачуваннями в буцімто «самочинному будівництві» людей, які стали власниками його фірми і законно побудували поруч будинок. Імовірно, таким чином він сподівався штучно створити проблему, щоб його діяння залишилися і тіні та згодом забулися.

Кримінальну справу за фактом підроблення документації наразі розглядає Івано-Франківський міський суд. Справа затягується, судовий процес триває уже майже 2 роки. При цьому, обвинувачений у злочині Анатолій Прут на останнє судове засідання так і не зявився.