Репутація забудовника при купівлі квартири. Як перевірити надійність компанії?

Щоб придбати якісне житло, перш за все потрібно ознайомитись із репутацією фірми забудовника.

Джерел інформації для цього достатньо, а от на котрі саме слід звернути увагу розповів Аналітичний центр будівельної компанії «Благо».

 

Загальна інформація

Відомості про стаж роботи фірми на ринку нерухомості, фізичну та юридичну адресу, контактні телефони, нові та реалізовані проекти можна дізнатися на офіційному сайті БК. Інформація повинна бути загальнодоступна та змістовна, адже відкритість – основна ознака надійності.

 

Цінова політика

Ціна є основним показником потенціалу БК. Якщо ціна за квадратний метр суттєво нижча ніж середня ринкова, варто замислитись щодо якості такої нерухомості, адже жодна прогресивна компанія не працюватиме «в мінус».

 

Пакет документів

Прозорість документації є невід‘ємною частиною успішної БК. Інвестор має повне право доступу до таких документів як дозвіл на будівництво, проектна документація, документи, що встановлюють дозвіл на власність земельної ділянки, також установчі документи компанії, свідоцтво про державну реєстрацію тощо. Наразі юридичні та фінансові документи є найбільш достовірним джерелом інформації про солідність та чесність компанії.

 

Відомості зі ЗМІ

Засоби масової інформації дозволяють перевірити наявність скандальних історій в біографії будівельної компанії, а також більше дізнатися про діяльність фірми з об‘єктивної точки зору.

 

Темпи будівництва

Не зайвим будуть відвідини житлових комплексів, що знаходяться на етапі будівництва. Поспілкуватися з робітниками, побачити темпи виконання робіт, якість будівельних матеріалів для покупця дасть можливість доповнити загальну картину іміджу.

 

Надійні партнери

Свідченням надійного забудовника є наявність хороших партнерів. Якщо будівельна компанія має акредитацію у великому банку, заручилася підтримкою солідних організацій, співпрацює з Державними Фондами – це підтвердить її стабільність, надійність.

 

Участь у Державних програмах

Тільки успішна та стабільна компанія має можливість брати участь у Державних програмах, які передбачають створення належних умов для розвитку будівництва доступного житла в регіоні та надання фінансової підтримки громадянам, що опинилися в складних життєвих умовах. Співпраця з державною установою свідчить про довіру влади до забудовника та готовність до тривалого партнерства обох сторін.

 

Репутація для забудовника – основний елемент у побудові взаємин з інвестором. Тому прогресивні компанії наполегливо працюють над підтриманням позитивного іміджу, а, отже, стають ближчими до своїх клієнтів.

 

Купити квартиру в Івано-Франківську можна у ЖК « Паркова Алея»Comfort Park і містечку «Соборне»район Manhattanелітному комплексі PARUS від будівельної компанії «Благо».