Івано-Франківськ – лідер за темпами зростання будівництва

Як повідомляє Державна служба статистики України, лідером за обсягами виконання будівельних робіт у січні-червні 2018 року залишається Київ. Першість серед міст з найбільшими темпами зростання обсягів будівництва отримує Івано-Франківська область з рекордним приростом у 141,5%.

Аналітичний центр будівельної компанії «Благо» дослідив фактори, що призвели до «будівельного буму».

 

Як не дивно, до зародження та активного розвитку будівництва міста, яке почалося у 2000-х, чи не найбільше вплинула економічна криза країни, еміграція робочої сили та девальвація національної валюти. Нерухомість стала надійним джерелом збереження коштів. Маючи стабільний грошовий потік та постійну зацікавленість у нерухомості, кількість новобудов поступово зростає, підтверджуючи суперечливу тенденцію: знецінення гривні = підвищення попиту на «первинці».

 

Чому Івано-Франківськ став магнетичним містом для будівельників та інвесторів? Експерти мають на те кілька варіантів:

 

  • Географічне розташування

Івано-Франківськ має відмінне сполучення з іншими областями та країн Євросоюзу. Це екологічно відмінне місто для життя. Тут чудова природа, багато парків, дві річки, майже з усіх частин міста з поверхів вище середини будинку видно Карпати. Така особливість неабияк подобається мешканцям та приваблює жителів інших міст до переїзду.

 

  • Бізнес та економіка

Івано-Франківськ – відносно молоде місто, яке активно розвивається; у 2018-му втретє здобуло приз Європи (оголошено Президентом Парламентської асамблеї Ради Європи, що призначається для міста, яке найактивніше просуває європейські ідеї), та визнано одним з кращих міст для життя. Іноземні інвестиції, міжнародне співробітництво, розумна молодь, успішне ведення малого та середнього бізнесу, розвиток освіти – хороші переваги для мешканців. Більшість населення – молодь, котра стікається з різних регіонів країни та іноземних держав. Це дало поштовх до будівництва абсолютно нових сучасних житлових комплексів з новітніми технологіями і якісною інфраструктурою, як наприклад район Manhattan. Елітне житло теж залишається в топі запитів. Комплекс апартаментів «Парус» приваблює керівників великих підприємств і топ-менеджерів найуспішніших компаній країни та іноземних бізнесменів.

 

  • Зміна цінностей і поглядів

Сучасна молодь поступово втрачає зацікавленість у веденні сільського господарства, прагне до якісних змін, починаючи з місця проживання та нового стилю життя. Місто дає можливість реалізувати свій потенціал, отримувати гідну оплату праці, мотивує до саморозвитку.

 

  • Ціна

Вартість новозбудованого житла в Івано-Франківську суттєво нижча, ніж у сусідніх областях. Середня ціна квадратного метра – 9 900 грн, тоді як у Львівській області – 13 000 грн, Тернопільській обл – 10 300 грн.

 

  • Конкуренція та якість

На ринку нерухомості Івано-Франківська забудовники намагаються максимально використовувати сучасні технології, високоякісні матеріали, створюючи функціональні планування квартир та унікальні архітектурні рішення.

 

Підсумовуючи, бачимо, що Івано-Франківськ має значний потенціал для розвитку будівельної сфери, підкріплений фінансово та затребуваний з боку інвесторів. Купити якісні квартири в Івано-Франківську можна у ЖК Comfort ParkПаркова АлеяМістечко «Соборне», смарт-квартири у районі Manhattan, та помешкання еліт-класу у ЖК Parus та Franko River Club від будівельної компанії «Благо».