На Прикарпатті програму “Велике будівництво” реалізовують на вісьмох об’єктах


Попри загрози та виклики, пов’язані з поширенням пандемії COVID-19, Уряд продовжує впроваджувати проекти, спрямовані на поліпшення якості життя українців. 

 

Про це заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час свого виступу на селекторній онлайн-нараді з питань активізації робіт з реалізації проекту Президента України «Велике будівництво».

 

Він наголосив, що реалізація цієї програми стане однією із складових відновлення економічної активності у рамках виходу з карантину, адже інвестиції в будівельні роботи мають потужний мультиплікативний ефект на інші галузі.

 

«Велике будівництво – це основа меседжа Президента і Уряду про створення великої кількості робочих місць. Ми розраховуємо на те, що велике дорожнє будівництво, куди ми вкладемо понад 100 млрд грн цього року, дасть нам змогу створити додатково 170 тисяч робочих місць та навіть більше. Велика будова, енергоефективність, більше 210 приймальних відділень – і загалом розвиток сфер будівництва – це ще декілька сотень тисяч робочих місць», – зазначив очільник Уряду.

 

Крім того, за словами Прем’єр-міністра, триває реалізація президентської програми «100 шкіл, 100 дитсадків, 100 стадіонів».

 

«Спорудження сучасних шкіл, дитсадків та стадіонів – це не просто будівельні проекти, а й інвестиції в поліпшення якості освіти, доступу до спортивної інфраструктури», – зазначив очільник Уряду.

 

Він доручив головам обласних державних адміністрацій, Міністерству розвитку громад та територій та Міністерству фінансів до 5 травня затвердити уточнені переліки об’єктів для фінансування з ДФРР на засіданнях регіональних комісій та до 11 травня подати на схвалення Уряду та забезпечити реалізацію.

 

Крім того, Міністерству розвитку громад та територій та Міністерству фінансів доручено сконцентрувати ресурси субвенції на соцекономрозвиток на проекти нового будівництва, реконструкції, а також  поліпшення якості медичних послуг тощо.

 

За словами Прем’єр-міністра, сьогодні перед Урядом стоїть ще одне не менш важливе завдання – створення сучасних приймальних відділень (Emergency departments ), де громадяни зможуть отримати якісні медичні послуги на базі 210 опорних лікарень у рамках проекту «Велике будівництво».

 

«Це завдання набуло ще більшої актуальності, оскільки 97 закладів (з 210) включено до першої хвилі боротьби з COVID-19»,  – сказав Денис Шмигаль та доручив Міністерству фінансів та Міністерству охорони здоров’я відпрацювати фінансові інструменти та джерела для реалізації цього проекту.

 

Він наголосив, що третина всіх коштів від програми має піти в регіони вже у травні.

 

«Програма великого будівництва за ініціативою президента та Уряду в нас буде тривати. Сподіваємося, що органи місцевого самоврядування виконають свої доручення, від цього буде залежати успіх програми. З державно бюджету заплановано на 115,6 мільйона гривень. Щодо кількості місць, то кількість різна. Зрозуміло, що буде йти будівництво школи чи садочка, туди буде йти більша кількість працівників, і на цій основі буде створена більша кількість робочих місць. Сподіваємося, що ця програма має позитивно вплинути на зайнятість населення. На вісьмох об’єктах вже почато роботи», – повідомив голова ІФ ОДА Віталій Федорів.