"Велике будівництво": на Прикарпатті готуються здати в експлуатацію 15 об’єктів


До 1 вересня при повному фінансуванні на Івано-Франківщині відкриють школи, садочки і НВК, які ремонтуються чи будуються.

 

Сьогодні, 27 липня, в Івано-Франківську відбулася онлайн-нарада голови ОДА Віталія Федоріва з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації та територіальних органів виконавчої влади, повідомляє Побудовано з посиланням на "ГК".

 

На нараді, зокрема, розглянули хід стан реалізації проєктів в рамках ініціативи президента України "Велике будівництво".

 

Як розповіла директорка обласного управління капітального будівництва Галина Магулій, касові видатки по 15 об’єктах становлять 43 мільйони гривень – це менше 50% від загального обсягу. Ступінь готовності самих об’єктів – в межах від 25 до 80%.

 

"Я думаю, до 1 вересня при повному фінансуванні ми відкриємо школи, садочки і НВК, які ремонтуються чи будуються, та почнемо навчальний рік", – каже Галина Магулій.

 

За її словами, проблемним питанням є те, що на багатьох об’єктах досі немає співфінансування від місцевої влади, а також те, що часто виникають додаткові затрати на будівництво. Мова йде про освітню сферу. Зі спортивними об’єктами ситуація краща, і гроші на них деякі місцеві ради виділяють.

 

"Якщо зараз нема сприяння на місцях, то я не гарантую, що в 2021 році ми матимемо фінансування на реалізацію будь-яких об’єктів. Тож беремося всі до роботи. Я запрошую всіх керівників рад і начальників фінансових управлінь, які не виділили гроші, до мене на пояснення", – сказав на це Віталій Федорів.

 

Він доручив до 1 серпня "закрити" фінансування в стовідсотковому обсязі.