На Прикарпатті на будівництві школи вкрали 10 млн гривень


Колишній директор управління капітального будівництва Івано-Франківської області та місцевий забудовник підозрюються у заволодінні 10 млн гривень під час будівництва школи у селі Чукалівка.

 

Детективи НАБУ та прокурори САП 27 вересня повідомили про підозру колишньому чиновнику та директору будівельної компанії "Украгробуд-Інвест". Запобіжний захід має обрати суд.

 

Правоохоронці встановили, що у 2021 році управління капітального будівництва в Івано-Франківській області за результатами відкритого конкурсу на майданчику Prozorro уклало договір на будівництво шкільного закладу з приватною фірмою "Украгробуд-Інвест" на загальну суму 45,6 млн. гривень. У вересні 2022 року з огляду на припинення діяльності управління об'єкт будівництва передали до Івано-Франківської міськради та провели коригування проектно-кошторисної документації.

 

Тоді фахівці з'ясували, що договір на будівництво школи було підписано з компанією, яка стосується колишнього керівника УКБ. На рахунки будівельної фірми вже встигли перерахувати 33,6 млн гривень за нібито виконані роботи, що підтверджуються відповідною документацією.

 

Проте з'ясувалося, що школу у селі Чукалівка реально збудували лише на половину, а керівник управління капітального будівництва підробив частину актів виконаних робіт. Тому будівельній компанії було переведено зайві 10 млн. гривень. Однак у 2021 році ці кошти директор фірми встиг легалізувати і через низку підконтрольних організацій виведено з рахунків підприємства.

 

Як повідомляє ZAXID.NET, недобудова починає руйнуватися. Школу почали зводити 1992 року, а з 2021 року реконструкцію цього об'єкту внесли до державної програми "Велике будівництво". Проте з 2022 року роботи припинили, доки триває розслідування НАБУ та САП. У міськраді Івано-Франківська так недобудували і не прийняли в експлуатацію.