На Івано-Франківщині протермінована заборгованість побутових споживачів за світло сягнула 112 млн грн


Загальна сума протермінованої заборгованості побутових споживачів Івано-Франківської області сягнула понад 112 мільйонів гривень.

Про це у коментарі для ExPro зазначила Тетяна Шутка, заступниця директора з питань обслуговування клієнтів ТОВ «Прикарпатенерготрейд».

«З початку повномасштабного вторгнення для постачальників універсальних послуг розпочала діяти заборона щодо вимкнення електричної енергії у побутових споживачів у разі наявності заборгованості. Це, на жаль, спричинило значну заборгованість населення, яке частково перестало дотримуватися платіжної дисципліни належним чином і сприйняло заборону відключень як причину не сплачувати рахунки», – вказали в «Прикарпатенерготрейд».

В компанії зазначають, що підтримують рішення Кабінету Міністрів щодо скасування мораторію на відключення від електромереж боржників за спожиту електроенергію, що мешкають в регіонах, у яких не ведуться бойові дії та які не знаходяться під тимчасовою окупацією.

«За спожиту електроенергію необхідно оплачувати, як і за будь-який інший товар», – вказує Тетяна Шутка.

«Вимкнення – це крайній крок, на який ми намагаємося не йти, натомість прагнемо урегулювати питання погашення заборгованості з кожним споживачем. Для цього цього ми насамперед проводимо комунікаційну кампанію: телефонуємо, надсилаємо смс-повідомлення, листи, наголошуючи на необхідності сплати боргу», – наголосили в «Прикарпатенерготрейд».

Як вказують в компанії, якщо у споживача немає можливості цілком погасити заборгованість, то сплату боргу можна розтермінувати. Для цього можна звернутися до центру обслуговування клієнтів і укласти заяву на реструктуризацію боргу.

«Відзначимо, що у зв’язку з прийняттям постанови таких звернень уже побільшало», – вказали в компанії-постачальнику.