У Нацкомісії впевнені в зменшенні цін на електроенергію

Член Нацкомісії Дмитро Коваленко вважає, що після введення ринку електроенергії збільшиться конкуренція і ціни на електроенергію впадуть.

Член Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Дмитро Коваленко впевнений, що введення ринку електроенергії з 1 липня дозволить в перспективі знизити ціни на електроенергію.

 

«Таке розширення ринку, безумовно, дасть можливість збільшити конкуренцію, знизити ціни в майбутньому. Крім того, це надасть велику кількість послуг для споживачів, що на сьогоднішній день вже є загальноприйнятною практикою в Європі», – зазначив член НКРЕКП в інтерв'ю програмі «Перша Шпальта».

 

Коваленко впевнений, що введення нової моделі ринку для споживачів вигідно в тому числі європейським енергетичним трейдерам і постачальникам, які таким чином зможуть працювати на українському ринку електроенергії. Коваленко впевнений також, що це дозволить поліпшити інвестиційний клімат і залучити додаткові інвестиції.

 

«Безумовно, нові технології, нові системи взаємин повинні поліпшити для споживача як ціну пропозицію, так і обслуговування», – впевнений він.

 

Ринок електроенергії має запрацювати вже з початку липня 2019 року. Це дасть можливість споживачам самим вибирати, у кого купувати електроенергію.

 

Джерело