39 мільйонів за час карантину заборгували прикарпатці за електроенергію


Близько 25% прикарпатців під час карантину перестали оплачувати за послуги електропостачання.

 

Про це у студії Суспільного повідомив директор ТОВ "Прикарпатенерготрейд" Олег Дацко.

 

Раніше розрахунки відбувалися на рівні 98-99%, зараз - 73%. З початку введення карантинних обмежень недоплата складає в середньому 39 мільйонів гривень.

 

"До процесу забезпечення електроенергією залучено дуже багато підприємств. Це виробники електричної енергії, підприємства, які транспортують та розподіляють електричну енергію. Якщо наші клієнти не сплачують, від цього страждає увесь цей ланцюжок, оскільки ми не можемо заплатити. Водночас, ми зобов'язані, щоб електроенергія постачалася всім споживачам", - повідомив Олег Дацко.

 

Проблема із боргами за послуги є не тільки в обленерго. Як ми повідомляли раніше, борги від населення за послуги водопостачання та водовідведення становлять більше 50-ти мільйонів гривень. Через брак грошей КП "Івано-Франківськводоекотехпром" не могло закупити реагенти для очистки води, знезараження та заправити техніку. Також виникла значна заборгованість за доставку природного газу - 73 млн грн.

 

Зараз і впродовж місяця після зняття карантинних обмежень в АТ "Івано-Франківськгаз" не застосовуватимуть жодних санкцій, але коли обмеження знімуть, то товариство припинить надавати послуги боржникам, також буде нарахування пені і штрафів.