Моносоти - каркасне будівництво майбутнього

Вперше на будівельному ринку з'явився унікальний продукт – моносоти – результат впровадження в будівельну практику інноваційних технологій. Це елементарні будівельні об'єми і сейсмостійкі будинки одночасно, які володіють унікальними властивостями. Застосування нової технології будівництва дозволяє будувати недороге житло підвищеної комфортності.

Моносота являє собою елементарний шестистінний об'єм моносотоструктурної споруди. Простіше кажучи, це кімната, у якій може розміщуватися житлове, виробниче, торговельне або яке-небудь інше приміщення. Несучим елементом у моносоті є каркас, що надає необмежені можливості дизайну внутрішнього об’єму.

Які переваги моносоти в порівнянні з традиційними будівельними технологіями? Насамперед, це висока швидкість збірки: час професійного складання однієї моносоти в базовій комплектації на готовому фундаменті займає від п’яти до восьми годин.

Крім того, конструкція продумана до найдрібніших деталей, що забезпечує простоту збірки. Неможливість помилки обумовлюється тим, що є всього п’ять видів деталей, виготовлених в заводських умовах, які збираються на гвинтових кріпленнях. Підгонка готових виробів повністю виключена.

По суті, моноконструкція являє собою інноваційний збірно-розбірний високотехнологічний каркас. Всі елементи її виготовляються в заводських умовах на спеціальному обладнанні, що забезпечує якість і точність подальшої збірки на будмайданчику.

Ще один плюс – зведення багатоповерхових моносотоструктурных будівель не зажадає габаритної будівельної техніки і не буде піддавати робочих небезпекам, не шкодить грунту; безперечною перевагою є простота добудови конструкції практично до будь-якої поверховості і до будь-яких розумних площ після її здачі в експлуатацію. В процесі експлуатації можна легко замінити окремі елементи конструкції локально і без розбирання усієї споруди, тобто капітальний ремонт будівлі не вимагає виселення мешканців.

Також моносоти мають підвищену стійкість до землетрусів, а будівництво не обмежується теплою порою року і в будь-який час року і в будь-якій місцевості. Перевагою технології є також те, що в моносотах легко зробити перепланування – це справжній рай для дизайнерів і архітекторів!

Моноструктури можуть бути демонтовані, розібрані і доставлені в нове місце для збірки.

Технології збирання елементарна і не вимагає високої кваліфікації персоналу: болтові з’єднання, пази і т. п. Збірка проводиться бригадами з двох-чотирьох осіб. У пази стійок монтуються сендвіч-панелі. Час складання однієї моносоти – три-п’ять годин. Сам конструктив моносотоструктур передбачає розміщення ярусів в шаховому порядку, тобто яруси зміщені по горизонталі на підлогу моносоты, у перерізі, а не один поверх над іншим, що визначає рівномірний перерозподіл навантажень природним чином, підсилює стійкість конструкції і відкриває багато досі не використовувані можливості в житловому будівництві.