Динамічна архітектура майбутнього: ідея в процесі втілення

У XXI столітті прийшов час кардинально переглянути традиційний погляд на архітектуру як на будівництво статичних, нерухомих будівель з незмінним силуетом, що визначають обличчя і інфраструктуру наших міст.

Дубаї - місто несподіванок де знаходяться деякі з найдивовижніших, футуристичних мега-проектів відомих у всьому світі.

"Цей божевільний, божевільний світ", - скажете Ви, коли побачите дивовижний і навіть шокуючий 80-ти поверховий будинок Dynamic Tower в Дубаї.

Італійський архітектор David Fisher розробив проект цього будинку. Згідно з проектом, у вежі будуть передбачені басейни, сади і навіть вантажні ліфти для підйому автомобілів прямо до квартир власників. Кожен поверх, площею в 420 квадратних метрів, буде незалежною конструкцією, що обертається на 360 градусів по голосовій команді, і приводиться в рух силою вітрових турбін. Така екологічна технологія також дозволить забезпечити квартири автономним енергопостачанням.

80-поверховий Dynamic Tower буде стояти в Дубаї до 2020 року якщо все піде за планом, архітектурної фірми Dynamic Group



Будинок буде 420м у висоту, що зробить його другим найвищим будинком у Дубаї, а також другою за висотою житловою вежею в світі, зараз найвищий житловий будинок знаходиться 432 Парк-авеню в Нью-Йорку його висота 425,5 м.

Dynamic Tower стане першим в світі хмарочосом, що складається з окремих обертових поверхів. David Fisher розробив серію інших обертових хмарочосів для Лондона, Парижу, і Москви.

 

Тільки уявіть, завдяки унікальній конструкцї таких будівель, власники квартир зможуть насолоджуватися сходом сонця, прокидаючись вранці в своєму ліжку і вечеряти з видом на океан, милуючись на гарний захід.