Незабаром в Варшаві з’явиться найвищий в Європі хмарочос

У грудні 2016 року розпочалося будівництво найвищого хмарочоса в Польщі - Varso Tower. Вежа буде висотою 310 метрів, і стоятиме на перетині вулиць Chmielnej i Jana Pawła, недалеко від центрального залізничного вокзалу у Варшаві.

Хмарочос Varso Tower, що перекладається, як «Варшавська вежа», був спроектований знаменитою на весь світ великою британською Архітекторською компанією Foster + Partners. Вона розробляє проекти не тільки незвичайних хмарочосів, але і стадіонів, яхтових марин, розважальних комплексів, станцій метро, ​​комерційних центрів по всьому світу. Компанія була заснована в 1967 році Норманом Фостером.

varso_tower2_warszawa_wolnosc24pl

Очікується, що "Варшавська вежа" буде повністю завершена до 2020 року. Її висота складе 310 метрів. Під будівництво хмарочоса вироблена територія в 140 000 квадратних метрів.

Проект буде реалізований в декілька етапів. Там збудують дві будівлі висотою близько 80 і 90 метрів. На висоті 230 м, хмарочос буде обладнаний оглядовим майданчиком на панораму Варшави. Верхні поверхи вежі будуть зайняті офісами, в той час, як на нижніх поверхах будуть розміщені всілякі ресторани, кафе, конференц-зали, торгові зали і багато іншого. Вартість всього проекту становить приблизно 50 млн євро.