Міськрада скасувала рішення стосовно будівництва багатоповерхівки біля міського озера

29 грудня на позачерговому засіданні сесії Івано-Франківської міської ради депутати проголосували за відміну рішення щодо детального плану території для будівництва багатоповерхівки на Мазепи, 128. 

Раніше міський голова Руслан Марцінків наклав вето на рішення міськради від 14 грудня, у якому йдеться про затвердження детального плану території для будівництва багатоповерхівки на Мазепи, 128.

 

Депутати підтримали його і внесли рішення на повторний розгляд із такими зауваженнями:

 

1) частина підземного паркінгу заходить на охоронну зону існуючого каналізаційного колектору;

2) є необхідність перевірити інсоляцію приміщень існуючих багатоквартирних житлових будинків, яка може бути порушена під час будівництва нового будинку;

3) якщо евакуаційні виходи з квартир на площадки (балкони) передбачені з південно-західного фасаду, є необхідність передбачити проїзд для пожежного автомобіля з автодрабиною з цієї сторони будинку для здійснення евакуації мешканців у випадку пожежі;

4) не позначено майданчик для відпочинку дорослого населення, відсутній майданчик для збирання побутових відходів чи посилання, що такий майданчик розташований поруч на пішохідній доступності не більше 100м.

 

Нагадаємо, раніше сесія Івано-Франківської міської ради затвердида перелік детальних планів територій, серед яких - для будівництва багатоквартирного житлового будинку з приміщеннями громадського призначення біля міського озера.

У рішення йдеться про зміну цільового призначення землі для будівництва багатоквартирного житлового будинку з приміщеннями громадського призначення на вул. Гетьмана Мазепи, 128.

 

 

Ділянка площею 0,0787 га, яка знаходиться біля міського озера, мала цільове призначення 02.01. Для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.

Згідно відомостей про земельну ділянку кадастрової карти - ця земля належить донці депутата міської ради Пуйди Івана Михайловича - Пуйді Світлані Іванівні.

За даними інформаційно-аналітичної системи YouControl у депутата і його доньки є спільна фірма ТОВ "ІВАСВІТ" з основним видом діяльності "Надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна".

 

Наразі за цією адресою розташована двоповерхівка: