Івано-Франківська міська рада розглядатиме питання мораторію на будівництво навколо міського озера

У січні, останнє засідання тимчасової контрольної комісії щодо незаконної забудови навколо міського озера не відбулося через відсутність кворуму. Та все ж її голові, Віталію Мерінові, вдалося включити до порядку денного сесії міськради питання про запровадження мораторію на будівництво навколо міського озера.  

Сьогодні, 15 лютого, голова тимчасової контрольної комісії щодо незаконної забудови навколо міського озера, депутат міської ради Віталій Мерінов зачитав пропозиції, підготовлені членами комісії.

 

Зокрема, комісія пропонує департаменту містобудування, архітектури та культурної спадщини заборонити видачу містобудівних умов та обмежень на забудову ділянок навколо міського озера. Заборона стосується і видачі технічних умов інженерного забезпечення об’єктів будівництва.

  

У свою чергу, комісія пропонує міському голові, Русланові Марцінківу, та головному архітектору, Дмитру Нижнику, при коригуванні генплану міста змінити цільове призначення ділянок навколо міського озера зі сторони вулиць Гурика і Ленкавського на «земельні ділянки зелених зон та насаджень».

 

Також окрема пропозиція стосується діяльності міського управління держархбудконтролю. Члени комісії пропонують аби управління розробило окремий сайт, на якому б оприлюднювали  видачу дозвільних документа на будівництво та результати перевірок об’єктів.

  

Основним пунктом звернення є проект рішення, який передбачає запровадження мораторію на  проектування нових та реконструкцію існуючих будівель та споруд на землях навколо міського озера. Зокрема, голова комісії Віталій Мерінов запропонував внести це питання до порядку денного сесії міської ради. У свою чергу, депутати підтримали пропозицію.

  

Нагадаємо, у наприкінці січні мало відбутися підсумкове засідання тимчасової контрольної комісії щодо незаконної забудови навколо міського озера. Тоді комісія не змогла прийняти легітимного рішення. Заплановане засідання не відбулося через відсутність кворуму.

 

Серед членів комісії, хто з’явився у залі засідань міськвиконкому були депутат міської ради Андріан Волгін та її голова, міський депутат Віталій Мерінов. Останній заявляв, що в подальшому вся відповідальність за незаконне будівництво лежатиме особисто на міському голові, бо саме в його компетенції видача містобудівних умов та обмежень, а також погодження земельних питань.