На Пасічній замість культурно-відпочинкового комплексу збудували багатоповерхівку

У мікрорайоні Пасічна, поруч Німецького озера, збудували багатоквартирний будинок, а планували культурно-відпочинковий комплекс.

Земельна ділянка площею 0,87 га була віддана міською радою Івано-Франківська для будівництва культурно-відпочинкового комплексу. Цільове призначення території – для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови. Орендує її ТОВ «Гільдія».

Згідно чинного законодавства на таких територіях дозволено розміщення готелів, офісних будівель, торговельних будівель, для публічних виступів, для музеїв та бібліотек, для навчальних та дослідних закладів, для лікарень та оздоровчих закладів, інших об'єктів загального користування.

 

У 2006 році фірма отримала архітектурно-планувальне завдання на будівництво комплексу. Було навіть рішення міської ради на складання проекту відведення земельної ділянки.

 

Згодом у «Гільдії» виник судовий спір з міською владою стосовно щодо визнання права на складання проекту землеустрою. Він тривав до 2013 року. Своє право фірма відстояла, а міська рада не оскаржила в апеляційному суді.

Генпідрядником будівництва протягом цього часу була компанія «Гідроенергобуд».

Декларацію про початок будівництва на офіційному сайті ДАБІ віднайти не вдалося. Втім, є на початок будівництва другої черги – видано у вересні 2011 року.

У листопаді 2012 року компанія здала в експлуатацію першу чергу будівництва.Того ж місяця міська рада присвоює поштову адресу – Пасічна, 41. Але в документі вже йдеться про культурно-відпочинковий комплекс з надбудовою житлових приміщень. Комунальники беруть на баланс всі зовнішні мережі.

 

У квітні 2014 здається в експлуатацію друга черга.

Цього ж року міська рада вирішила поновити договір оренди земельної ділянки. Фірма знову отримує землю для «для будівництва культурно-відпочинкового комплексу».  Але по факту тут збудовано житлову багатоповерхівку.

Згідно чинного генерального плану територія будівництва належить до "зеленої зони" загального користування.

Засновником ТОВ «Гільдія» є Пицьків Анатолій Васильович, а директор – Шпілька Андрій Андрійович.

Вони також керують компаніями «Проект-52», «БК Темп», «Стандарт-Є», а також «Прикарпатський благодійний фонд охорони здоров'я матері та дитини».

У 2013 році компанія потрапила під об’єктив журналістів через скандальне протистояння з мешканцями Пасічної.  Тоді фірма хотіла забудувати територію скверику по вул. Галицька, 126. На сьогодні фірма забудовує територію біля «Радіозаводу».

Фірму «Гідроенергобуд» заснував Прокопчук Василь Васильович. Також він є власником будівельної компанії «Лісоруб»  та зареєстрований підприємцем. Серед видів діяльності вказана й оптова торгівля деревиною.  Він є сином скандального директора НПП «Гуцульщина» Василя Прокопчука.