Франківські університети допомагатимуть місту у сфері енергоефективності та будівництва

23 травня, Івано-Франківська міська рада підписала меморандум про співпрацю з провідними вишами міста — Івано-Франківським національним технічним університетом нафти й газу та з Івано-Франківським університетом права ім. Короля Данила Галицького. Відтак вже незабаром розпочнеться спільна робота над створенням Стратегії розвитку міста.

Угода з ІФНТУНГ передбачає енергоаудит та напрацюваня у сфері енеогозбереження та енергонезалежності нашого міста, а університет права ім. короля Д. Галицького допомагатиме місту у галузі архітектури й будівництва, а також збереження історичних пам'яток, пише 0342.ua.

Ректор технічного університету Євстахій Крижанівський розповів, що в закладі вже функціонують сонячні колектори, які під час закінчення опалювального сезону підігрівають воду у басейні. Також університет спільно з містом проклали нову каналізацію у якій фахівці вишу змонтували тепловий насос, що акумулює теплову енергію зі стоків. Наразі це демонстраційна модель, проте згодом інновацію можна буде поширити на увесь Івано-Франківськ.